Güveçte pişen yemeğin tadı bir başka oluyor. Ağır ateşte ve kapağı açılmadan piştiği için de besleyiciliğinden bir şey kaybetmiyor. Ben birçok yemeği-şayet zaman sorunum yoksa-güveçte pişirmeyi tercih ediyorum. Geçen hafta sonu birden bire uzun zamandır etli nohut pişirmediğimi farkettim ve hemen giriştim.
Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
Yapılışı
Bir gece önce nohutları ıslatmış ve hafif şişmesini sağlamış olmamız lazım. Güvece koyduğumuz çok az sıvı yağda kuşbaşı etleri ve küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Suyunu salan etlerin suyunu çekmesini bekliyoruz ve nohutu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz ve nohutların üzerini 3 parmak kadar geçecek şekilde su koyuyoruz. Tuzunu ayarlayıp ağzını kapatıyoruz. Kaynayınca ateşi iyice kısıp 2 saat kadar hiç açmadan pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Ah nohutu ne severim Tolunay'cığım. Soframda baklagillere hep yer var, yazarım ya zaten. Daha dün akşam nohutlu kabak yemeğimi bitirdim. Hmmm... Ellerine sağlık!
YanıtlaSilBen de bayılırım nohuta, hem de güveçte yapmışsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Yanında pilav ve turşu ile ne güzel yenir...
YanıtlaSilEllerine sağlık Tolunay... Sıcacık sevgiler...
hıııımmmmmmmm ellerine sağlık çok güzel.bende çok severim.nohutu.ama bizim evde pek sık pişmez.sened e iki defa bilemedin üç defa fasulyede öyle.ama pişincede severek yeriz.hoşçakal
YanıtlaSilİyi akşamlar arkadaşım,
YanıtlaSilnohut yapmışsın hemde güveçde ellerine sağlık bayılırım nohut yemeğine :))
Peykek tarifin farkı olduğunu söylüyorsun bir gün yapar yayınlarsan sevinirim ben ilk kez yaptım tadı güzel oldu hem de pratik geldi ben de senin tarifini görmek için sabırsızlanıyorum canım :))
Sevgiler.......
Etli nohut yenmezmi birde güveçte pişerse yemede yanında yat
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
nedense bildiğimiz yemekelri çok pişirmez olduk....
YanıtlaSilkimbilir kaç aydır evimde ne nohut ne fasulye pişiyor....
helede bu baklagil güvece girerse daha daha harika..
ellerine sağlık...
çok severim nohut yemeğini..sizinde çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.ayrıca güzel dileğiniz için tesekkurler..
YanıtlaSilçok severim nohut yemeğini..sizinde çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.ayrıca güzel dileğiniz için tesekkurler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim tolunaycım. Çok severim kış aylarında nohut yemeğine. Kokusunu hissettim, harika dumanı üzerinde tütüyor. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilŞu an olsa nasıl yerim.
YanıtlaSilNohutu çok severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bu arada fıtçın'da harika görünüyor.
guvecte olmasi ne guzel ,miss gibi olmus afiyet olsun canim
YanıtlaSilnohut için ölürümm:) ennn sevdiğim yemeklerin başını çeker:) ellerinize sağlık,enfes görünüyor..
YanıtlaSilDedigin gibi güvecte pisen yemegin tadi baska güzel olur,yumusacik lokum gibi olmustur nohut yemegi yanina pilav,tam kis yemegi eline saglik canim
YanıtlaSilTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir.birde güveçte olunca enfes.çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTolunaycığım,
YanıtlaSilellerine sağlık. olsa da yesek demeden geçemeyeceğim çok severim. sevgiler.
oof ooof bayıdlım çok severim nohutu hemen hemen her haftada yaparım hele güveçte olanın tadına doyulmaz.. ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilafiyetler olsun
ellerinize sağlık harika gözüküyor,sizde görünce benimde aklımda geldi valla,uzun zamandır ben de yapmadım.sevgiler
YanıtlaSilNohut hem de güveçte.. nefiss ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler
etli nohut tarifiniz çok harika görünüyor ellerinize sağlık... geleneksel yemeklerimizden birisi...
YanıtlaSil