24 Ekim 2007

BULGUR PİLAVI





Malzemeler:
1 bardak pilavlık bulgur
1 baş soğan
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 domates
2 bardak su

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp ince doğranmış sivri biber ile 3 yemek kaşığı sıvı yağda iyice kavuruyoruz. Soğan ve biberler iyice sarardıktan sonra, yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra biber ve domates salçalarını da ekliyoruz. 1 adet rendelenmiş domatesi ve 2 bardak suyu (soğuk sıcak farketmez) ekleyip tuzunu da koyduktan sonra hepisini karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pilav suyunu çekince (yaklaşık 15 dk.) altını kapatıp servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

berna dedi ki...

pilav çok güzel görünüyo.ağzımın suyu aktı valla......