15 Ekim 2007

EZOGELİN ÇORBASI


Malzemeler:
5 kahve fincanı kırmızı mercimek
½ kahve fincanı pilavlık bulgur
½ kahve fincanı pirinç
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 litre et suyu
1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda sararana kadar kavuralım. Daha sonra mercimek, pirinç ve bulguru da ekleyip onları da 1-2 dakika kavuralım ve salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra biraz tuz ile kekiği ve 2 lt et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra altını kısarak kapağını kapatalım. Tüm malzemeler pişince (yaklaşık 40-45 dk.) çorbanız hazırdır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder