Malzemeler:
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
½ paket katı margarin
Sosu için:
2 yumurta sarısı
3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
½ paket margarin
Yapılışı:
1 kg. süte un, toz şeker ve vanilya katılarak ocağa konur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak içine yarım paket margarin katı halde atılarak 15 dakika boyunca mikserle çırpılır. Hazırlanan muhallebi, dibi çok az suyla ıslatılmış ve tercihen dikdörtgen bir borcama dökülerek buzdolabına kaldırılır.
Muhallebi soğurken diğer yandan sos hazırlamaya başlanır.
2 yumurta sarısı, pudra şekeri ve kakao iyice çırpılır. Daha sonra eritilmiş yarım paket margarin sıcak halde bu karışımın üzerine dökülerek 15 dakika boyunca çırpmaya devam edilir.
Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra hindistan cevizi ile süslenip, börek dilimleri gibi kare kesilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
merhaba tolunay abla muhallebi tarifini denedim çok harika oldu herkese tavsiye ederim,mutlaka deneyiniz.
YanıtlaSil