29 Ekim 2007

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzemeler:
1 kg. pırasa
3 adet havuç
2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra verevine kesiyoruz. Zeytinyağını tencerede kızdırıp havuçları sararana kadar kavurup üzerine pırasaları atıyoruz. İçindeki pırasa katlarının ayrılmaması için hafifçe yağda çeviriyoruz. Üzerine tuzu, şekeri, limonu ve suyu da ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve pırasalar iyince pişinceye kadar (yaklaşık 45 dk.) ateşte tutuyoruz. Düdüklü tencere kullanmak isteyenler suyun yarısını kullanabilirler. Düdüklüde yaklaşık 15 dakikada pişiyor. Pişince oda sıcaklığına gelene kadar bekletip daha sonra kapaklı bir cam kaba aktarıyoruz. Buzdolabına kaldırıp tamamen soğuyunca servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder