Merhaba ben de bu ayki Kevgir Dergisinde tuzum olsun istedim. Aramızdan ayrılan Esra için onun tarifleriyle oluşturulacak bu ayki sayı...Aslında çok geç kalmıştım seçim yapmak için çünkü yorumlar bölümüne giremedim, nino ve zerrin sağolsun imdadıma yetiştiler benim seçeneklerimi ilettiler. Bana da poşette tavuk yapmak düştü. Esranın fotoları çok güzeldi, onun kadar olmasa da elimden geldiği kadar başarmaya çalıştım. Sonuçta benim de bir katkım olduğu için çok mutluyum. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir düşünce bu...
Tarife geçiyorum hemen:
Malzemeler:
4 adet tavuk kalça
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Salça, yoğurt ve baharatları bir kapta karıştırıp tavukları bu karışıma buluyoruz. Fırın poşetine yerleştirip ağzını bağlıyoruz ve 200 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.
Tarife geçiyorum hemen:
Malzemeler:
4 adet tavuk kalça
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Salça, yoğurt ve baharatları bir kapta karıştırıp tavukları bu karışıma buluyoruz. Fırın poşetine yerleştirip ağzını bağlıyoruz ve 200 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.
Canım ellerinize sağlık nefis görünüyor.Benim yemekle ilgili tek fikrim, yemeden ölmektense yiyerek mutlu ölmek. Ben bu yemeği yapacağım vede yiyeceğim, sonrada fikrimi yazacağım. Tariflerinizin takipcisiyim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..
YanıtlaSilpoşette tavuk en sevdiğim yemeklerdendir...
ellerine sağlık....
Oncelikle Esra`ya Allah`tan rahmet, sevdiklerine de sabirlar diliyorum.
YanıtlaSilPosette tavuk benim favori yemeklerimden biriydi. Hem cok basit hem de cok lezzetli... Ama maalesef burada firin poseti olmadigindan pisiremiyorum. Gorunce bu yemegi ne kadar ozledigimi fark ettim.
Ellerine saglik canim nar gibi kizarmis goruntusuyle nefis gorunuyor.
Hani yapsanda yesek, tarifle olmuyor, ağzımı sulandırdın şimdi ne yesemki
YanıtlaSil