09 Aralık 2007

ET SOTE


Dedim ya kaç zamandır tarifler birikti de yayınlayamadım diye, işte bu et yemeği de 1 ay önce yapıp resmini arşive attıklarımdan...
Hazır yazmaya başlamışken bunu da yayınlamak istedim, yeni evli arkadaşlarıma faydası dokunsun diye. Malum temel yemeklerden; yapılışı kişiden kişiye minik değişiklikler gösterse de; aşağı yukarı aynı görüntü ve lezzettedir, yanına da bir pilav döktürdünüz mü işte size iyi bir akşam yemeği...
Haydi kolay gelsin.
Malzemeler:
1/5 kg kuzu kuşbaşı
1 büyük kuru soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet havuç (orjinalinde yok ama ben bu sefer biraz renkli görünsün istedim)
Yapılışı:
Çok değil 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp eti, küp doğranmış soğanı, ince doğranmış sivri biberleri ve uzun dilimlenmiş havucu kızdırılmış yağda çeviriyoruz. Et suyunu salınca üzerine kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ve tuzunu koyup, kısık ateşte et iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Et pişince yarım çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. İşte hepsi bu kadar...
Yanına istediğiniz türden bir pilav ile servis yapıyoruz. Ben son defasında bulgur pilavını tercih etmiştim.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerine saglik canim
    yaninda birde pilav mmmm


    wwww.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlıkkk pek güzel olmuş...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. bende bulgur pilavı isterim yanına..

    ohh cacıkta nefis gider..

    Ellerinize sağlık

    sıcacık sevgiler...
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil