02 Şubat 2008

AYICIKLI KURABİYE


Merhaba, ders aralarında biriken tariflerimi yayınlayacağımı söylemiştim. Bu kurabiyeler de bir kaç hafta öncesinden Cumartesi Mutfağında imal edildiler. Tarifi daha önceki tahin helvalı kurabiye tarifinin aynısı.

Kurabiye hamurunu kakao koymadan yoğurup merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz ve ayıcıklı veya başka bir kalıpla kesiyoruz. 200 derece fırında (bu kurabiyeler ince açıldığı için) 10-12 dakika kadar tutup çıkarıyoruz.

Üzerine pudra şekeri ile açıp, yine aynı kalıpla kestiğimiz şeker hamurunu yapıştırıyoruz. Şeker hamurunun bir yüzünü fırça ile ıslatırsak kurabiyeye anında yapışacaktır.

Diğer yandan 1/2 paket çikolatayı benmari usulü eritip kürdanla şeker hamurunun üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah zihin acikligi versin canim.
Ayicikli kurabiyeler cok sirin.
Ellerine saglik...

NiNo dedi ki...

harika olmus ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

urabiyeler hem çok sevimli hem de çok değişik olmuş.

Ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

ceyt dedi ki...

canım çok güzel ve şirin olmuşlar.çokta değişik bir tarif.ellerine sağlık.
sevgilerimle

Gönül dedi ki...

canikom ellerine sağlık pek güzel olmuş..sevgilerimle