Gelelim simitlere: Bu muhteşem simitler gelinimiz Emel Abla’ya ait olup uzun yıllar tarifinin peşinden koşulmuştur. Kimse onun kadar güzel kandil simidi yapamaz, çünkü gerçekten çok özel bir tat bu... Zaten bana verirken tutturacağıma pek ihtimal vermedi, ama ben ilk denemede BİNGO!!! Kimselere vermediği tarifi bloguma yazdığımı duysa ne derdi merak ediyorum, Allahtan onların evde bilgisayar yok.
Çok güzel, ağzınıza aldığınız anda dağılan kıyır kıyır (ne demekse) hem yumuşak hem de gevrek (nasıl oluyor demeyin, deneyin göreceksiniz) süper bir simit. Yalnız içerdiği yağ oranı ve susamları nedeniyle kalori bakımından azıcık yüklü... Normal simit boyutunda hiç denemedim, herhalde o da güzel oluyordur, belki fazladan 5 dakika daha fırında tutmak gerekebilir. Tuzlu hamur işlerinden pek hoşlanmayan ben bir oturuşta 10-15 tane yiyebiliyorum. Ayçekirdeği gibi, insan başlayınca bırakamıyor bir türlü...
Kaç haftadır Yıldırım tutturmuştu yap diye ama ben tarifi sakladım mı ne, bir türlü bulamadım. Bu hafta sonu bir şey ararken elime geçti. Hemen başladım yoğurmaya-işte tarifi:
Çok güzel, ağzınıza aldığınız anda dağılan kıyır kıyır (ne demekse) hem yumuşak hem de gevrek (nasıl oluyor demeyin, deneyin göreceksiniz) süper bir simit. Yalnız içerdiği yağ oranı ve susamları nedeniyle kalori bakımından azıcık yüklü... Normal simit boyutunda hiç denemedim, herhalde o da güzel oluyordur, belki fazladan 5 dakika daha fırında tutmak gerekebilir. Tuzlu hamur işlerinden pek hoşlanmayan ben bir oturuşta 10-15 tane yiyebiliyorum. Ayçekirdeği gibi, insan başlayınca bırakamıyor bir türlü...
Kaç haftadır Yıldırım tutturmuştu yap diye ama ben tarifi sakladım mı ne, bir türlü bulamadım. Bu hafta sonu bir şey ararken elime geçti. Hemen başladım yoğurmaya-işte tarifi:
Malzemeler:
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yumuşak margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvam alacak şekilde un ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmıyor ve pürüzsüz ise tamam demektir. Daha sonra küçük parçalar alarak ceviz büyüklüğünde minik simitler yapıyoruz ve önce yumurta akına daha sonra da susama buluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz. Kenarları çok hafif bir şekilde pembeleşmeye başlar başlamaz fırından çıkartıyoruz. Simitlerin üstünün kızarmaması lazım, pişip pişmediğini anlamanın bir diğer yolu da simitlerin altına bakmaktır. Altı pişmişse hemen çıkartabiliriz demektir. Sıcak sıcak servise sunabiliriz.
Afiyet olsun.
CANIM KANDİL SİMİDİNE BAYILIRIM.ENFES GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER
YanıtlaSilhişşt komşu ne güzel olmuş simitlerin böyle
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
selam ..çok nefis görünüyor kandil simitleri..elinize saglık.sevgilerimle..
YanıtlaSilCANIM EPEYDİR BENDE YOĞUNDUM FAZLA UĞRAYAMADIM KOMŞULARA... SENDE HARİKA LEZZETLER EKLEMİŞSİN... DERS ÇALIŞIYORMUŞSUN KOLAYLIKLAR DİLİYORUM... SICACIK SEVGİLER...
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.
YanıtlaSilnasıl da güzel görünüyorlar, ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Citir citir kahvaltida cayla iyi gider,eline saglik canim nefis olmus
YanıtlaSil