Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kabak
Toz şeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp bir karnıyarık tenceresine tek sıra halinde diziyoruz. Üzerine bolca (maalesef ölçü veremiyorum) tamamen kaplayacak kadar şeker koyuyoruz. Daha sonra limon suyunu da ekleyip, kısık ateşte şekerler sulanınca altını açıyoruz. Kaynayınca altını kısıp, kapağını kapatıyoruz. Şekerler tamemen eriyip de suyu kalınlaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kabaklar iyice yumuşayınca ateşten alıp soğutuyoruz. Daha sonra kapaklı bir kaba koyup buzdolabında muhafaza ediyoruz. Servis sırasında cevizle süslüyoruz. Afiyet olsunnn...
10 yorum:
ellerine saglik canim
en sevdigim tatlidir kendileriii
harika gorunuyor
www.yenitadlar.blogcu.com
elerine sağlık. Ben gece şekerle bekletiyorum. Daha da lezzetli geliyor kendi suyunu salıp içinde bekleyince. Bir de öyle dene. Sevgiler...
Nefis görünüyor kabak tatlısı. Ellerine sağlık.
kabak tatlisi duydum hemen damladim
hic ama hic dayanamam bu tatliya bayilirim mmmmhhh simdi olacakdiki
ellerine saglik canim süper olmus
Canımmm benim, öncelikle geçmiş doğum günün kutlu mutlu olsun anacım.. İyi ki doğmuşsun iyi ki tanımışım seni.
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Canım,
Önce, geçmiş doğumgünün kutlu ve mutlu olsun:))
Kabak tatlısına ise bayılırım, kışın favori tatlımdır:))
Ellerine sağlık,
Sımsıcak sevgiler...
doğum günün kutlu olsun güzelim..kabak ta harika duruyor gel beni ye havasında...ellerine sağlık canım
sevgiler
canikom doğum günün kutlu olsun..sağlıklı mutlu uzun ömürler senin olsun.....kabakda pek güzel görünüyor elciklerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
�K�NC� BULU�MADA SEN� DE ARAMIZDA G�RMEKTEN MUTLU OLURUZ... HABER VER�R�M MUTLAKA... KABAK TATLISI DA HAR�KA G�R�N�YOR... ELLER�NE SA�LIK...
SEVG�YLE...
merhaba benim en sevdigim tatli eline saglik cokda güzel görünüyor
Yorum Gönder