Fotoğraf makinesi aldım, çok şükür ama birbirimize alışmak için zamana ihtiyacımız var :) Fotoğraf kalitesinden de anlayacağınız gibi ayarlarının yapılması gerekiyor. Ama en azından fotoğraf çekebiliyorum...
Bamyaları Serpil'ciğim yazdan domates ve soğanla kavurup dondurmuş. Geçenlerde ziyaretine gitmiştim, dönüşte kapıda elime tutuşturuverdi kıyamam... 1 poşet te dondurulmuş vişne vermişti, kompostosunu yapıp afiyetle yedik ama tabii foto çekemedim.
Pek güzel ayıklamış bamyaları canım arkadaşım, bilirsiniz kafasını olduğu gibi keserseniz bütün salyasını yemeğe bırakır bamya... Etrafından döne döne minare şeklinde soyulmalı kafası...
Dediğim gibi benim bamyalarım önceden domates ve soğanla kavrulmuştu. Ben baştan tarif edeceğim. Neyse hemen tarife geçiyorum:
Malzemeler:
500 gr. bamya
1 baş soğan
100 gr. kuzu eti
2 orta boy domates
4 diş sarmısak
yarım limon
Yapılışı:
Kuzu etlerini az yağda sularını saldıracak şekilde çeviriyoruz. Suyunu salan eti kısık ateşte pişene kadar bekletiyoruz. Pişen etlerin suyunu çektirerek soğanı da ekliyoruz ve iyice kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Yarım limonun suyunu ve ayıklanmış bamyaları da koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. 45 dakika kadar pişirip dövülmüş sarmısakları ekliyoruz. Bamyamız hazırdır. Afiyet olsun...
Canım makinen hayırlı olsun bamyayı
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlık sevgiler.
canım öncelik yeni makinan hayırlısı olsun.. ellerine sağlık..bamyayı ben çok severim.. püf noktasına dikkat edilerek pişirildiğinde herkez severek yiyebileceğini düşünüyorum..
YanıtlaSilsevgiler..
Merhabalar,
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...
ellerine saglik enfes görünüyor sevgiler....
YanıtlaSilHoşgeldin Tolunay'cığım. Makineni güle güle kullan, hem de ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Hayırlı olsun makinen canım ölemiştik seni... Bamyaı bir çoğu sevmez ama ben o gruğtan değilim ;) Severek yerim hele de yanına domatesli pilav varsa süper olur... Ellerine sağlık senin ve arkadaşının... Sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilhayatım bende hayırlı olsun diyeyim:)))bamyaya bende bayılırım valla aklıma getirdin yarın bende pişiriyim kıymalı ve ekşili olaraktan:))) ellerine sağlık öpüyorum şekerim....
YanıtlaSilBAMYAN EMİNİM ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR ELLERİNE SAĞLIK;LAKİN SEZAR SALATANIN VE KATI MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE HİÇ BİRŞEY TANIMAM-TANIYAMAM..
YanıtlaSilDün pazarda gördüm tazecik yeni çıkmış bamyaları, hemen aldım tabii. Bol domatesli, sarımsaklı, ekşili...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Etli Bamya Çok Güzel:)
YanıtlaSilBoya Badana Ustası
cok sükür hanima bi iyi tarif buldum :D
YanıtlaSilgurbet sohbet
bambayı sonradan sevdim ama çok zaman kaybetmişim :)ellerinize sağlık
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım bamya yemeğinin lezzetine doyum olmaz yedikce yiyesi gelir insanın:)
güzel görünüyor afiyetle
makinan da hayırlı olsun
sevgiler
Mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum Tolunay'cığım.
YanıtlaSilHerşey yolundadır umarım.
Sevgilerimle.
makineniz hayırlı olsun...güzel olmuş...epeydir pişirmedim biz haşlanmı nohutta koyarız....sizkide güzel olmuş...ellerinize sağlık....
YanıtlaSilBloglari dolasirken blogunu kesfettim....
YanıtlaSilcok hosuma gitti ve izlemeye aldim
sende buyur gel istersen ben henüz yeniyim...
MERHABALAR;
YanıtlaSilBLOGUMUN 7. YAŞ GÜNÜ İÇİN MİNİK BİR HEDİYE ETKİNLİĞİM VAR. KATILMAK İSTERSENİZ BEKLERİM...
SELAMLAR, SEVGİLER
https://www.facebook.com/MHZNPRNSS
http://mahzunprenses.blogspot.com/2013/04/7-yildir-beni-unutmayanlari-ben-de.html