Evet biraz geç oldu biliyorum, domatesler hem pahalandı hem de azaldı ama yine de yapmak isteyip de henüz denemeyenler olursa diye son anda yayınlamaya karar verdim.
Yapılışı:
Ben bu sefer 10 kg domatesten yaptım 1 kg dan 1 standart kavanoz domates çıkıyor. Domatesleri blenderdan geçirip büyükçe bir tencereye koydum. 2-3 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynamaya bıraktım. Kaynadıktan sonra 1 saat kadar kısık ateşte pişirip sıcak olarak kavanozlara doldurdum ve ağzını sıkıca kapattım. Düz bir zemine ve tercihen mutfakta fazla kullanılmayan bir köşeye bir bez sererek kavanozları ters çevirdim. Bu şekilde hiç kıpırdatmadan 2 gün bekletip hepsini rafa kaldırdım. Kapağını açmadığınız sürece bozdolabında sakalamanıza gerek yok ama kapağını açınca mutlaka dolaba kaldırmak gerekiyor. Afiyet olsun.
Merhaba, nefis olmuş konserveniz. bende küçük poşetlere doldurup buzluğa atıyorum. Kışın çıkarıp çıkarıp kullanıyorum çok rahat oluyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Bu sırada her yeni yazı eklediğinizde blog manşete yazı başlıklarınızı girerseniz diğer blogcular sizden haberdar olur. :) bilginize.. Blog manşet www.misssgibi.com adresinde :)
Yengee bundan salata olabilirmi??
YanıtlaSilbende yaptım ama balkonda güneşe maruz kalıyor.Acaba zararı olurmu.Serin yerdemi muhafaza etmek gerekir.
YanıtlaSilMerhaba, ben de denemek için 4 kavanoz yaptim. Ancak bazi yerlerde kapaklarin tutup tutmadigini kontrol edin yaziyor. Nasil anlasiliyor tuttugu acaba? Kapaklari kapali ama acaba vakumlandi mi bilemiyorum. Yardimci olur musunuz?
YanıtlaSilKapakları ters çevirdiğinizde ertesi gün sızıntı gozleniyorsa tutmamış demektir. Sicakken sıkıca kapatılması gerekiyor. Ayrıca kapaklar kaynatilmali. Kolay gelsin .
YanıtlaSilEger kapaklar sizinti yapmissa ne yapmaliyizz acilllllllll
YanıtlaSil