Malzemeler:
400 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
tuz, kara biber
1-2 dal maydanoz
1 küçük kase un
1 patates
2 havuç
Terbiyesi için:
1 limon
1 yumurta
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip kıyma, yumurta sarısı, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Unu bir tepsiye yayıp yoğurduğumuz köfteleri unlu tepsiye koyuyoruz. Tepsiyi hafifçe sallayıp tüm köftelerin una bulanmasını sağlıyoruz. Bir tencereye 2 litre suya 1 tatlı kaşığı tuzu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan tencerenin içine köfteleri, küp küp doğranmış patatesi ve küp küp doğranmış havucu koyup hepsini iyice pişiriyoruz. Bir kasede 1yumurtayı ve 1 limonun suyunu sıkıp iyice çırpıyoruz. Tenceredeki yemeğin suyundan 1 kepçe kadar yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Tencerenin altını kapatıp bu karışımı tencereye yavaşça ekleyerek kesilmemesi için bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz. Üzerine maydanozu kıyıyoruz. Sulu köftemiz hazırdır. Afiyet olsun...
5 yorum:
tolunay ablacım harika görünüyor en kısa zamanda deniyeceğim ellerine sağlık.yeni tariflerini bekliyoruz takip edeceğim(aşurenide ekliye bilirsin çünkü çok güzel oluyor)
vavvvvvvvvvvvvvvv
Teşekkür ederim İlknur'cuğum. Denedikten sonra yorumlarını bekliyorum. Aşureyi de aşure ayı gelince mutlaka yapıp yayınlayacağım. Sana kolay gelsin.
sivas yöresine ait peskutanlı hıngeli nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.ilginize şimdiden teşekkür eder ve cumartesi gününü büyük bir sabırsızlıkla beklediğimi bildiririm.saygılarımla.
yıllardır özlemini çektiğim,peri bibimin buram buram ağpun kokan o ellerinde harmanladığı pulgur ile yaptığı,kafkaslardan uzunyayla'ya getirdiği haşıl yemeğinin tarifini bana bu güzide sitenizde yayınlarsanız çok sevinirim. not:peri bibi şu anda hayatta olmasına ragmen akli melekelerini kaybetdiğinden ötürü bu muhteşem yemeği yeniden bizim mutfaklarada taşımanızı rica ediyorum.
Yorum Gönder