03 Kasım 2007
SANDVİÇ EKMEĞİ
Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta un
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açıp içine maya, süt, 1 yumurta, 2.yumurtanın akı, tuz, şeker, sıvı yağ ve sütü karışıtırp yoğurmaya başlayabiliriz. Kulak memesi yumuşaklığında ve elimize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Elastiki ve yumuşak bir hamur olunca, küçük yumruk büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve hafif oval bir şekil vererek tepsiye dizelim.
1 saat kadar tepside mayalanmasını beledikten sonra ayırdığımız 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürerek fırına verelim. 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Ilındıktan sonra bıçakla enlemesine ikiye ayırıp içine istediğimiz malzemeleri koyarak (peynir, domates vb.) veya muhammara sürerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder