Yaptım, yaptım ben de şeker hamurundan pasta yaptım!
Kaç aydır bloglarda şeker hamuru ile pasta yapan arkadaşlarımı gördükçe içim içimi yiyordu. Ben de yapsam, acaba becerebilir miyim? N'apsam nasıl etsem? Öyle özeniyordum ki anlatamam, ben özendikçe her gün yeni bir şeker hamurlu pasta ile karşılaşıyorum, nasıl kıskanıyorum anlatamam, hasetimden çatlıyorum.
Sonra ciddi ciddi araştırmaya başladım, önce şeker hamurunu evde yapmayı denedim, rezil ettim. Hiç beceremedim. Sonra hazır alayım dedim, e marketlerde yok ki! Ankara'da pastacılıkla ilgili ürünler satan bir yer varmış internetten araştırdım buldum Gimat'ta. Son aşama olarak Yıldırım'a yapıştım:
-Aşkııım n'olur beni Gimat'a götür şeker hamuru almam lazım.
- O da nesi?
-Pasta yapıcam da...
-Boşver sen pasta yapma, pastaneden alırız.
-Ama ben yapmak istiyorum.
-Hayatım şimdi gidip alıcaz, iki yapıp bıkıcaksın biliyorum ben...
-Hayır hayır bıkmam söz hep yapıcam yeter ki öğreneyim.
(Yıldırım baktı bozuk plak gibi sürekli aynı şeyi tekrarlıyorum. Kurtuluş yok)
- İyi tamam gider alırız.
Gimat'a gittik, şansa bak bizim eski dükkanın tam karşısındaymış, ben daha önce hiç dikkat etmedim. Ama maalesef bayram arefesi olduğu için 1 kiloluk hiç şeker hamuru kalmamış tek renk var o da siyah!!!
Ben de 6 kiloluk koca kutuda bir beyaz şeker hamurunu aldım eve getirdim. Mutluluktan uçuyorum. Biraz gıda boyası, o da ne her taraf battı kıpkırmızı oldu, temizle temizleyebilirsen akşama kadar uğraştım minnacık bir kalp şeklinde kırmızı şeker hamuru elde ettim.
Ama azmin elinden hiç bir şey kurtulmazmış derler ya benimki de o hesap sonunda (2 gün sonra falan) ortaya üstteki kırmızılı pasta çıktı sağı solu biraz şekilsiz oldu ama olsun, Elif Bebeği ziyaret için Polatlı'ya gittiğimiz gün yapmıştım herkes bayıldı. Bense çok şaşırdım, çünkü üstü bana göre pek iç açıcı görünmüyordu. Sonra aynı pastanın minyatürünü yılbaşı gecesi çocuklara yaptım. Valla bayıla bayıla yediler. Tek kusur ikinci pastada krem şanti yerine krem ole kullanmıştım. Ve hamuru koymadan önce dolapta bekletmediğim için biraz sonra şeker hamurunu sulandırdı, pasta eciş bücüş oldu. Neyse bir dahaki sefere daha iyisini yapmaya çalışacağım. Bu arada bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye vermek isteyen olursa çok sevinirim.
İşte tarif :
Malzemeler:
1 adet hazır pastaban
1 adet hazır pasta kreması
1 su bardağı kadar damla çikolata
Keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar süt
1 elma büyüklüğünde beyaz şeker hamuru
1 elma büyüklüğünde kırmızı gıda boyası ile renklendirilmiş şeker hamuru
Yapılışı:
Önce kekin ilk katını sütle ıslatıp poşetin üzerindeki tarife göre hazırladığımız pasta kremasını sürüyoruz. Üstüne damla çikolataları serpip ikinci kat keki üstüne koyuyoruz. Onun üstüne de kalan kremayı sürüp etrafına da krema sıvıyoruz. Dolapta tercihen 1 gece kadar bekletip üzerine pudra şekeri ile açtığımız şeker hamurunu yerleştiriyoruz. Minik kalıplarla şekil verdiğim kırmızı şeker hamuru ile üzerini süslüyoruz. İşte hepsi bu kadarrrr...
Afiyet olsun.
canimsin....
YanıtlaSilyazdiklarini eylenerek okudum
valla sen seytanin bacagini kirmisin ben ugrsiyorum ama hala cesaret edip su bacaga kiramadi ehehhe....
pastalar super gorunuyor bende cok istiyorum seker hamurlu pasta yapmayi ama nerdeee:))
www.yenitadlar.blogcu.com
Selam..Şeker hamurlu pasta:))valla benim de hayalim inşallah bende yaparım bir gün:))Elinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen de uzun süre şeker hamurlu tarifler etrafında dolaştıktan sonra yılbaşında denedim.Tabii önce Gimat'a gittim.Bir akşam üstü iş çıkışı aldım oğluşu yanıma doğru Gimat.
1 kg.lık hamurdan vallahi sadece bir adet aldım, ben bitirmedim hamurları...Ayrıca bilsem giderken seni de alırdım birlikte giderdik.
Pastaya gelince ben de pastanın içine hazır pasta kreması koydum ve sabah kalktığımda pastanın tabanından kremanın akmış olduğunu gördüm.
Senin gibi ben de 1 gece dolapta bekletse miydim diye düşünüyorum. Bu arada bu sorunu Pastacı'ya yazıp sordum ama henüz yanıt alamadım.
Öğrendiğimde sana da bildiririm.
Sevgiler...
ay bi ben mi kaldım daha şeker hmurunu kullanmayan zavallı beceriksz
YanıtlaSilneyse bana da gimat yolu göründü galiba
sevgiler
ellerine sağlık
Ablacım, resimler harika bir tadın habercisi niteliğinde sanki..
YanıtlaSilSırf bunun için bile gidebilirim Başkent'e, diye düşünmeye başlamadım desem yalan olur :))
Ellerine sağlık canım ;)
Cesaretinize hayran kaldım,eşlerimizin nedir bizden çektiği yaa, yeni ne görsek aşkım hadi markete, yaptıklarımızı yemekten de vazgeçecekler :))) Şaka bir yana azmin elinden kurtuluş olmamış, pastanız harika, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhaba, blog dünyasına hoş geldin canım.tariflerin çok güzel.bundan sonra da sık sık görüşmek dileğiyle
YanıtlaSilsevgiler
canım yazıların cok samimi okurken sanki yasadım gibi...tariflerde cok güzel bana ugrayıp yorum yaptıgın içinde cok teşekkür ederim.şeker hamuru maceramı yayınlayacagım birazdan okusan bayılırsın gülmekten..sevgiler..ailenle sana sonsuz mutluluklar dilerim...her zman beklerim..
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilbende hic denemedim daha seker hamurunu biliyormusun ankarda nerde bu gimmat bilgi verirsen sevinirim ben almanyadayim ama ankara ya gelicem yazin insallah ordan alirim sen beni keskinlininmutfagi olarak biliyorsun benim burda da sayfam var sevgiler
olsun olsun öyle öyle öğrenirsin eciş bücüş bi bakarsın süper olur..ellerine sağlık...benimde hep aklımda bakalım bigün bende alıp yapıcam çok merak ediyorum şeker hamurlu bişiler nasıl ortaya çıkarırım die...sevgilerimle
YanıtlaSilguzel olmus canim ellerine e saglik onceleri zor oluyor ama yavas yavas alisiyor insan yeterki seker hamuru olsun :D
YanıtlaSilne şanslısın kıı...
YanıtlaSilben şimdi onbeş tatilde ankaraya gitcem....gimatada inşallah giderim...
sorması ayıp.....ayıp ama yinede sorcam....ne kadara aldın....bir kiloluk ne kadar...altı kilosu ne kadar.....
öptüm canım....
şimdi kastamonu ile ankarayı bi karşılaştırayım..ona göre ordan alırım....
muck...
ve ilk denemende olsa bence süper..çünkü geçen gün kızımın oyun hamuru ile şekil deneyeyim dedim bişeye benzemedi....
pastan cok güzel olmus
YanıtlaSilbakalim bende sekerhamuru yaptim önümüzdeki günlerde yapmaya calisacagim
umarim benim ilk deneyimim seninki gibi basarili olur
ellerine saglik
Merhaba ben Tuba,blogunuz cok guzel olmus tebrik ederim.Bu arada bende yeni blog actim ziyaret ederseniz sevinirim.www.jasmininpastalari.blogspot.com
YanıtlaSilBiraz yorumlarınızı okudumda ben daha hiç pasta yapmadım ama şeker hamuru ile kurabiye yapıyorum pasta ile ilgili çok araştırma yaptım şeker hamuruyla kaplıyorsanız pastanızı kanaj denilen çikolata ve süt kremasından oluşan bir kremi hazırlamalısınız kremşantiyle terleme yapar...
YanıtlaSilBiraz yorumlarınızı okudumda ben daha hiç pasta yapmadım ama şeker hamuru ile kurabiye yapıyorum pasta ile ilgili çok araştırma yaptım şeker hamuruyla kaplıyorsanız pastanızı kanaj denilen çikolata ve süt kremasından oluşan bir kremi hazırlamalısınız kremşantiyle terleme yapar...
YanıtlaSil