21 Eylül 2008

HİNDİLİ TAZE FASULYE


Abarttım değil mi... Artık ancak haftada bir yazabiliyorum. Ne yapayım, inanın o kadar doluyum ki... Biraz olsun nefes alabilmek ve kendime vakit ayırmak için hafta sonları bile erken kalkıyorum. Gün başlayınca her şey çok zor yetişir oldu. Ramazanın gelmesi ve tabii ki okulların açılması bu yıl nedense beni fena vurdu. Artık hafta sonları 2 gün boyunca 5 günlük yemek pişiriyorum, çünkü işten gelince iftara kadar sadece sofra hazırlamaya vakit kalıyor. 15 dakikada koşa koşa hazırlanıyoruz iftara, hafta içi ise yemekten sonra paso Kuzey'le ders başındayız. Dolayısıyla bir süre daha blogumda bol bol ana yemek tarifi olacak. Pastalara böreklere bir süreliğine ara verdim. Önümüzdeki haftayı atlatırsam 9 günlük tatil beni bekliyor, onun hayaliyle yaşıyorum bu aralar... :)
Bu arada bahsettiğim gibi oğluşum da bu yıl 4. sınıfa başladı, ama ne başlamak: dersler o kadar ağır ve sayısı da o kadar artmış ki; defter kitap kaplamaktan, içim tükendi. Bu yıl geçen yılki derslere ek olarak 5-6 ders daha gelmiş. Sıkı bir program eşliğinde devam ediyoruz derslere, ipin ucunu kaçırırsak yakalayamayız diye korkuyorum. Sıkı çalışma dediysem, oğlum öğlenci olduğu için akşamları 1 saat, sabahları da 1 saat ders çalışıyor. Düzenli gidersek bu kadarı yeter bize... Çocuklara yarış atı muamelesi yapmaya karşıyım ben, her çocuğun kapasitesi farklı oluyor-olduğu kadar... Ama bu kadarı bile fazla geliyor erkek çocuğu olanlar bilir, pek fazla dersle ilgilenmeyi sevmiyorlar... Varsa yoksa bilgisayar, televizyon, hafta içi bilgisayar yok tabii ki... neyse yuvarlanıp gidiyoruz işte, yavaş yavaş oturacak her şey Allah'ın izniyle... Bayram da yaklaşıyor, bu bayram Ankara dışında olma ihtimalimiz var, o yüzden de geçen yılki bayram telaşı yok mutfağımda. Ama eğer gidemezsek ne yaparım bilmiyorum, hiç hazırlık yapmadım.
Gelelim hindili fasulyeme:
Mazlemeler:
Yarım kilo taze fasulye
100 gr hindi eti (göğüs)
1 orta boy soğan
3 domates
Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayıp az yağda kuşbaşı doğranmış hindi eti ile birlikte kavuruyoruz. Daha sonra taze fasulyeyi de ekleyip uzun uzun fasulyeler sararana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine kabukları soyulmuş ve yine küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz. İyice karıştırıp ağzını kapatıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp, ağzı kapalı halde fasulyeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hindili fasulye fikri ilginç geldi,ellerinize sağlık..
Çalışan hanım olmak zor iş, Rabibm kolaylıklar versin inş. Zamanınını bereketlendirsin..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık sevgilerle

nurdan dedi ki...

ellerinize sağlık çok sağlıklı bir yemek yapmışsın arkadaşım..Bende Ankaradayım..Blog ismine bayıldım doğrusu..Ben de bir çalışan olarak seni çok iyi anlıyorum..Yalnız benim mutfak günüm pazar..cumartesi gezme ve alışveriş günüm..eh artık cumartesileri sana uğrarım tiyo alır pazar günü uygularım..sevgilerimle, bana da beklerim..

Aysultan... dedi ki...

Hem çalışmak hem evle ilgilenmek zordur dimi haklısın, Allah yardımcın olsun inşallah fasulye güzel görünüyor ellerine sağlık:))