30 Kasım 2008

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT



Güveçte pişen yemeğin tadı bir başka oluyor. Ağır ateşte ve kapağı açılmadan piştiği için de besleyiciliğinden bir şey kaybetmiyor. Ben birçok yemeği-şayet zaman sorunum yoksa-güveçte pişirmeyi tercih ediyorum. Geçen hafta sonu birden bire uzun zamandır etli nohut pişirmediğimi farkettim ve hemen giriştim.


Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz

Yapılışı

Bir gece önce nohutları ıslatmış ve hafif şişmesini sağlamış olmamız lazım. Güvece koyduğumuz çok az sıvı yağda kuşbaşı etleri ve küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Suyunu salan etlerin suyunu çekmesini bekliyoruz ve nohutu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz ve nohutların üzerini 3 parmak kadar geçecek şekilde su koyuyoruz. Tuzunu ayarlayıp ağzını kapatıyoruz. Kaynayınca ateşi iyice kısıp 2 saat kadar hiç açmadan pişiriyoruz.


Afiyet olsun

20 yorum:

Tijen dedi ki...

Ah nohutu ne severim Tolunay'cığım. Soframda baklagillere hep yer var, yazarım ya zaten. Daha dün akşam nohutlu kabak yemeğimi bitirdim. Hmmm... Ellerine sağlık!

Betül İnce dedi ki...

Ben de bayılırım nohuta, hem de güveçte yapmışsın. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Yanında pilav ve turşu ile ne güzel yenir...

Ellerine sağlık Tolunay... Sıcacık sevgiler...

serpil'in mutfağı dedi ki...

hıııımmmmmmmm ellerine sağlık çok güzel.bende çok severim.nohutu.ama bizim evde pek sık pişmez.sened e iki defa bilemedin üç defa fasulyede öyle.ama pişincede severek yeriz.hoşçakal

Adsız dedi ki...

İyi akşamlar arkadaşım,
nohut yapmışsın hemde güveçde ellerine sağlık bayılırım nohut yemeğine :))
Peykek tarifin farkı olduğunu söylüyorsun bir gün yapar yayınlarsan sevinirim ben ilk kez yaptım tadı güzel oldu hem de pratik geldi ben de senin tarifini görmek için sabırsızlanıyorum canım :))
Sevgiler.......

Unknown dedi ki...

Etli nohut yenmezmi birde güveçte pişerse yemede yanında yat
ellerine sağlık
sevgiler

Disalce dedi ki...

nedense bildiğimiz yemekelri çok pişirmez olduk....

kimbilir kaç aydır evimde ne nohut ne fasulye pişiyor....

helede bu baklagil güvece girerse daha daha harika..

ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

çok severim nohut yemeğini..sizinde çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.ayrıca güzel dileğiniz için tesekkurler..

Adsız dedi ki...

çok severim nohut yemeğini..sizinde çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.ayrıca güzel dileğiniz için tesekkurler..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Teşekkür ederim tolunaycım. Çok severim kış aylarında nohut yemeğine. Kokusunu hissettim, harika dumanı üzerinde tütüyor. Ellerine sağlık canım

TAZE NANE dedi ki...

Şu an olsa nasıl yerim.
Nohutu çok severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bu arada fıtçın'da harika görünüyor.

MUTFAKISTAN dedi ki...

guvecte olmasi ne guzel ,miss gibi olmus afiyet olsun canim

PAPATYA PRENSES dedi ki...

nohut için ölürümm:) ennn sevdiğim yemeklerin başını çeker:) ellerinize sağlık,enfes görünüyor..

Baharcicegi dedi ki...

Dedigin gibi güvecte pisen yemegin tadi baska güzel olur,yumusacik lokum gibi olmustur nohut yemegi yanina pilav,tam kis yemegi eline saglik canim

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir.birde güveçte olunca enfes.çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Tolunaycığım,
ellerine sağlık. olsa da yesek demeden geçemeyeceğim çok severim. sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

oof ooof bayıdlım çok severim nohutu hemen hemen her haftada yaparım hele güveçte olanın tadına doyulmaz.. ellerine sağlık canımcım

afiyetler olsun

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık harika gözüküyor,sizde görünce benimde aklımda geldi valla,uzun zamandır ben de yapmadım.sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Nohut hem de güveçte.. nefiss ellerine sağlık canım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

etli nohut tarifiniz çok harika görünüyor ellerinize sağlık... geleneksel yemeklerimizden birisi...