11 Kasım 2008

VEEEE.... BLOĞUM 1 YAŞINDA


Herkese merhaba, uzun süre aşağıdaki çiğ köfte resmini seyrettikten sonra sanırım bu pasta figürü hepimize iyi gelecek :) … Kocaman bir aradan sonra tekrar buradayım. Neler oldu bir bakalım; oğlumla okul düzenimizi oturttuk (içinizden yahu nerdeyse yarıyıl tatili geliyor daha yeni mi oturttun diyenleri duyar gibiyim, ama ne yapalım bu yıl böyle oldu), bloglar kapandı imza kampanyaları yapıldı ben de iki satır eleştireyim dedim ben yazana kadar tekrar açıldı :) neyse imza kampanyasına katıldım bari… Hayatta o kadar geriden geliyorum ki bu aralar, blogumun doğum gününü bile kaçırdım. İnsan kendi elleriyle emek vererek ortaya çıkardığı bir şeyin yıldönümünü kaçırır mı hiç, ben kaçırdım. (Yukarıdaki resimde bir sürü mum var ama biz sadece 1 yaşıdayız, başka resim bulamadım da)

Aslında tüm sorunlar uzun zamandır eve haftada bir temizliğe gelen yardımcı bayanımın işten ayrılmasıyla başladı diyebilirim. Ondan önce hayatımda çocuk-eş-iş-okul-mutfak-ev çokgeni gayet düzenli gidiyordu. İşte ne olduysa hayatıma temizlik-ütü ikilisinin dahil olmasıyla oldu ve düzen alt üst oldu. Oturtana kadar akla karayı seçtim, sanırım bundan sonra da böyle devam edecek çünkü 2 aylık zorlu bir uğraştan sonra yavaş yavaş oturttuğum düzenimi bundan sonra kimseye sırtımı dayamadan devam ettirmeye kararlıyım. Evet bahar temizliği, bayram temizliği derken yılda 3-4 kriz yaşamaya da hazırladım kendimi… Ha bu arada benim dersler de daha başlamadı, o zaman ne olacak, işte onu bilmiyorum…

Gelelim blogumun hikayesine: Geçen sene Ekim ayı civarındaydı sanırım, arkadaşlarla yemekhanede yemek yiyoruz, yemek tarifi sormuş bir arkadaşım onu tarif ediyorum. “Sen bir internet sitesi açsan da biz artık seni yormasak” dedi arkadaşın biri… ben de “aslında bloglar var ben de oralardan çok faydalanıyorum. Ne güzel belki ben de bir tane açabilirim, paylaşılacak çok lezzet var ne de olsa” derken, “e peki adı ne olsun” dendi. Çok düşünmedim Cumartesi günlerini full ama full mutfakta geçiren biri için çok zor olmadı, ismi de ağzımdan dökülüverdiJ Akşam eve gelir gelmez bir heyecan giriş yaptım, şablonlarımı seçtim, olmuştu işte!

İlk zamanlar kafamda o kadar çok yemek ve de arşivimde öyle çok resim biriktirdim ki haftada 5-6 tarif ekledim, yavaş yavaş düzene oturdu… Sonra başka bloglardan arkadaşlıklar kuruldu, en güzeli de buydu bence. Amacım yeni evliler, öğrenciler, çalışan hanımlar ve blog sahipleriyle tariflerimi paylaşmaktı. Unutulmaya yüz tutan ve sadece aile büyüklerimiz tarafından pişirilen yöresel yemeklere de yer vermeye çalıştım. Bir sürü eksiğim var hala ama şu an blogumdan memnunum, imkanım olduğu sürece de yazmaya devam edeceğim. Hatta bir süre sonra kendi internet siteme taşınmayı da düşünüyorum. Sonuç olarak iyi ki aranıza katılmışım diyorum:)


Bugünlük tarif yok ama en kısa zamanda bomba tariflerle geri döneceğim. Kendinize iyi bakın.



13 yorum:

berrin dedi ki...

daha nice yaşlar

sarımutfak-hande dedi ki...

ne iyi etmişsinde blog açmışsın.nice yıllara nice tariflerle cnm

TAZE NANE dedi ki...

Başarılar dilerim.
Ne kadar güzel 1 yıl olmuş.
Darısı başıma, sevgiler.
Kendi sitenize taşınıcakmışsınız daha da güzel.

TAZE NANE dedi ki...

Başarılar dilerim.
Ne kadar güzel 1 yıl olmuş.
Darısı başıma, sevgiler.
Kendi sitenize taşınıcakmışsınız daha da güzel.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Nice nice blog yaşlarına... Sımsıcak sevgiler...

Seni tanımak güzeldi....

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Blogunuzun ilk yaşını kutlarım...Güzel payşalaşımlarınızın devamını dilerim...
Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Nice yıllara olsun, gönlün sevinçle dolsun!

Adsız dedi ki...

mutlu güzel seneler hayatım.

seni tanımak ne güzel oldu :)

sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

canim iyiki acmissin blogu nefis tariflerle gözlerimiz bayram etti,daha nice uzun seneler bloguna devam edersin insallah.
sevgiler

Disalce dedi ki...

canım tebrikler...iyiki blog açmışsın iyiki burdasın..

seni tanımak güzel....

Adsız dedi ki...

tebrik ederim nice yillara darisi basima gerci benim daha cok zamanim var ve siz deneyimli blogculardan örenecegim cok sey var
sevgiler derya

Sonay Metin dedi ki...

Bir yıl gibi kısa zamanda oluşan dopdolu bir içerik ve oldukça başarılı bir blog..
Her konuda olduğu gibi, ilk başta yabancı olduğun bu alanda da marifetini sergilemeyi gayet güzel başardın ve belki de seninkinden önce hayata geçen bir çok blogdan çok daha zengin, çok daha enfes, çok daha başarılı bir blog oluşturdun.
Yürekten kutlarım.
Nice lezzetli senelere :))

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.