23 Şubat 2008

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI


Malzemeler:

5 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 orta boy soğan
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
1 kutu konserve mısır
1 küçük boy patates
2 çay bardağ sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük boy limonun suyu
Tuz


Yapılışı:

Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra ortalarını bıçakla oyuyor ve tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Diğer yandan havuç, soğan ve patatesi küp küp keserek sıvı yağda güzelce kavuruyoruz.
Suyunu süzdürdüğümüz kerevizleri de aynı yağda şöyle bir çevirerek üzerine 1 bardak kadar su, tuz, şeker, bezelye ( tüm aramalarıma rağmen dipfirize tıktığım bezelyeyi bir türlü bulamadım, dolayısıyla da kullanamadım) ve limon suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Ve pişmeye bırakıyoruz.
Kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmemiz lazım. Pişince altını kısıp oda sıcaklığında bekletiyoruz. Soğuyan kerevizleri kapaklı bir servis tabağına alıyoruz.. Üzerlerine kevgirle süzdüğümüz ve mısırı eklediğimiz iç malzemesinden dolduruyoruz.
Kalan suyunu üzerinde gezdiriyoruz. İsteğe göre kereviz yapraklarıyla süsleyerek (maalesef bunu da yapamadım, çünkü unutup kereviz yapraklarını çöpe atmışım, bu seferki dolma pek renksiz oldu canım) ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: