Malzemeler:
5 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 orta boy soğan
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
1 kutu konserve mısır
5 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 orta boy soğan
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
1 kutu konserve mısır
1 küçük boy patates
2 çay bardağ sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük boy limonun suyu
Tuz
2 çay bardağ sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 büyük boy limonun suyu
Tuz
Yapılışı:
Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra ortalarını bıçakla oyuyor ve tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Diğer yandan havuç, soğan ve patatesi küp küp keserek sıvı yağda güzelce kavuruyoruz.
Kalan suyunu üzerinde gezdiriyoruz. İsteğe göre kereviz yapraklarıyla süsleyerek (maalesef bunu da yapamadım, çünkü unutup kereviz yapraklarını çöpe atmışım, bu seferki dolma pek renksiz oldu canım) ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder