22 Mart 2008

IRMAK İÇİN YAPTIĞIM ŞEKER HAMURLU YAŞ PASTA




MERHABAAAAA....

Evet inanılır gibi değil biliyorum ama neredeyse 1 aydır hiç bir şey yazmadım, blogumla ilgilenemedim. Ben yokken neler yaptınız bakalım?

Ben mi, neler yapmadım ki.. Öncelikle çok çok ders çalıştım açıklamak gerekirse, Matematik bitti-Sonra biraz Muhasebe çalıştım yarısından fazlasını hallettim. Daha sonra da işletme derslerimi hallettim. Bu kadar çalışmaya yine de çok iyi sayılmam çünkü deneme sınavlarımda hep 70 civarı alıyorum. Yani çok da iyi değilim bu dersler konusunda...

Aslında bu kadar kısa sürede bu üç dersi bitirebildiğime bile şaşıyorum. Çünkü ben ders çalışmaya çok geç başladım. Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar okumaya karar verince insan, planlamaya nerden başlanır nasıl bir dağıtım yapılır buna pek karar veremiyor. Profesyonel yardım da almadım bu arada... Şayet dershaneye gitseydim, her şey çok daha kolay olacaktı ama ben bunun önemini çok geç anladım. Hoş önceden anlasam ne olacaktı, çok bir şey farketmeyecekti çünkü benim için dershaneye falan vakit ayırmak tam bir hayal. Benim okumam bile o kadar büyük bir lüks ki, Hem küçük çocuğum var hem de çalışan bir anneyim. Hafta içi akşamlarımı tahmin edersiniz. Hafta sonu da boş kaldıkça çalışmaya özen gösterdim. Bu arada bir şey farkettim. Ben okuma derslerini çok iyi anlayamıyorum, yani hiç aram yok sözel derslerle... Matematik hem çok zevkli geliyor hem de daha çabuk kavrıyorum.

Her neyse 2 hafta sonra sınavlar başlayacak, ben daha 4 dersin kapağını bile açmadım. Onları da temizleyebildiğim kadarıyla temizleyip kalanlarını bütünlemeye bırakmayı planlıyorum. Başka türlü olmayacak.

Bu arada yemekler pişirildi, fotoğraf çekmek unutuldu, pastalar yapıldı ama yazılamadı. Sonra fotoğraf makinemi 2 hafta kadar önce eltime vermiştim, kardeşinini nikahına giderken almıştı. O arada da yemekler pişirildi ama bu sefer makine yoktu. Zaten 1-2 hafta boyunca doğru dürüst mutfağa da uğranmadı ki...


Neyse canlarım sonuç olarak bugün buradayım, sizlerleyim.Umarım bu kadar ihmali affedebilirsiniz. Bir daha da arayı bu kadar uzatmamaya karalıyım. Öncelikle birikmiş tarfilerden başlayayım dedim. Bu pastayı sömest tatili için Ankara'ya gelen kuzenim Irmak için yapmıştım. Aama bir türlü yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Kısmet bugüneymiş ne diyelim...

Yine hazır pandispanya ve krema ile yapılmış bir pasta bu... evde o kadar uğraşıp sonunda iyi bir şeyler çıkaramama belki diye genelde hazır alıyorum, zaten hazır pandispanyalar da çok lezetli... Bir gün yemeye de beklerim :)

2 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Tolunay'cim, tariflerine bayildik. En cok spiderman ve kule pastalara hayran kaldik. Ama benden cok kizim bayildi. ılk firsatta sana soracaklarim var. Ellerine saglik.

Gulin