19 Nisan 2008

AYŞEGÜL'ÜN BARBIE PASTASI

Merhaba,

Uzun zamandır arşivimde bekleyen ve bir türlü ekleyemediğim bu Barbie Pastayı Ayşegül için yapmıştım. Doğum gününden uzun zaman önce yengesinden söz almıştı. Açıkçası nasıl bir şey yapacağımı kafamda hiç tasarlamamıştım. Uzun zaman araştırmalar yaptım internette, çok emek verilmiş birbirinden güzel modeller vardı ve bir karara varamadım. O gün elime aldım şeker hamurunu başladım süslemeye. Sonuç olarak ortaya güzel bir pasta çıktı ama, süslerin bazı yerlerinde bir süre sonra çatlaklar meydana geldi. Ayrıca süslerin hamur kalınlığı da eşit olmamıştı. Çünkü aceleyle, çok kısa sürede (yarım saat) ortaya çıkan bir pastaydı bu. Ama Ayşegül görünce çok beğendi, gerisi de hiç önemli değildi.


Pandispanyasını bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletmiştim. Öncelikle tüm katları üst üste koyup kabarık etek görüntüsü verecek şekilde kenarlarını traşladım. Daha sonra katları ayırıp pastayı yapmaya başladım. İçine çilekli krem şanti, arasına da üzümlü çikolata draje koydum. 2 katlı 3 adet pandispanya kullandım. etrafını da çok az krem şanti ile kaplayıp dolaba kaldırdım. Ertesi gün akşam iş dönüşü süslemeyi tamamlayıp İlknur'lara yetiştirdim.
Tabii ki hamurları bir gece önceden renklendirip hazırlamıştım. Çiçekleri de önceden kalıpla çıkartıp onları da kapaklı bir kapta 1 gün muhafaza ettim. Sadece etek süslerini son gün yaptım. Onu bile yetiştirmekte çok zorlandım. Hafta içi iş dönüşü bu işler zor oluyormuş onu da anlamış oldum. Fakat Ayşegül'ün yüz ifadesi her şeye değdi doğrusu. Üfledikten sonra uzun süre pastasından ayrılamadı ve resimler çektirdi. Doğrusunu isterseniz ben de bu pembe-mor-beyaz pastadan çok hoşlandım.
İyi ki doğdun Ayşegül!

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

çok güzel olmuş yarım saatte bu pasta bravoooo,ellerine sağlık canım...

elif dedi ki...

pasta çok güzel olmuş . kızım da çok sever barbileri ellerine sağlık bir pasta da biz isteriz

Tijen dedi ki...

Sadece çocuklar mı, bu havalarda herkesin kendine dikkat etmesi gerekiyor. Aman iyi korunun!

Adsız dedi ki...

MERHABALAR;
ÖNCELIKLE BARBI PASTA MUHTESEM KUTLUYORUM:)
PEYNIR TARIFINIYSE BENDE BIR SITEDEN ALIP UYGULADIM,SITENIN LINKIDE TARIFTE VAR ARKADASIM.

HAMUR ISLERINDE KULLANILAN COK GÜZEL TAZE PEYNIRINIZ OLUYOR.BENIM ICINDE ILK DENEMEYDI.FAKAT KAHVALTILIK BEYAZ PEYNIRLER GIBI DÜSÜNMEYIN.TAZE TAZE YAPIN TÜKETIN.
KOLAY GELSIN:))
IYI HAFTA SONLARI DILIYORUM.

EZGi :)) dedi ki...

harika görünüyor ellerine saglık canım sevgiler

Mebrule dedi ki...

selam canim, ellerine saglik..bu barbieli bebeklerden bir gun bende yapacagim ama henuz kizim 10 aylik :) ellerine saglik, ben yarim saatte bu eseri mumkun degil yapamazdim, elim ayagim dolanirdi galiba :) sevgiler...