30 Nisan 2008

KUZEY'İN SPIDERMAN PASTASI


Merhaba sonunda sınav sonuçları açıklandı. Çok mutluyum çünkü çalıştığım tüm derslerden iyi not almışım. 2 derse zaman kalmamıştı, o yüzden kapağını bile açamamıştım. Onlar hariç hepsi iyi. Ama önümde çok yoğun bir dönem var 1 ay gibi kısa zamanda 2. dönem derslerimi yetiştirmem lazım. Finaller Haziranın ilk haftası tam 36 günüm var. Bu süreye 5 ders sığdırmam lazım ama daha hukuk yeni bitti. Yetişecek inşallah. İyi bir planlamayla olacak Allah'ın izniyle...

Gelelim pastaya,

Bu yıl Kuzey'in doğumgününü çok geç kutladığımdan daha önce bahsetmiştim. Gerçek doğum günü hafta içine denk geliyordu. Bari küçük bir pastayı okuldan sonra ders için gittiği etüt merkezine yollayayım dedim. Uzun uğraşlardan sonra ortaya çıkan ve ikindi kahvaltısında yenen pasta Kuzey'i çok memnun etti. Ben de doğum günü partisi için zaman kazanmış oldum. Tabii pastayı yine geceden hazırlamıştım.

Öncelikle 2 adet hazır 2 katlı pandispanyayı aralarına damla çikolata ve çikolatalı krem şanti sürerek hazırladım. Daha sonra üzerini beyaz şeker hamuru ile kaplayıp, etrafını küçük kırmızı toplarla süsledim. Spiderman şablonunu kağıdın üzerine daha önce internetten indirip bastırmıştım. Baş kısmını kesip, ince açtığım kırmızı şeker hamurunun üzerine koydum. Kenarlarından bıçakla kestim. Sonra da mavi gıda kalemi ile yüzünü şekillendirdim. Ortaya çıkan modeli pastann üzerine balla yapıştırdım.

Yapım aşamasını adım adım resimlemeye çalıştım.



















Denemek isteyenlere tavsiye ederim. İtiraf edeyim yaparken çok zevk aldığım bir model oldu.

Bugünlük bu kadar, en kısa zamanda çilek reçeli ile geri döneceğim. Şimdilik hoşçakalın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayatım, öncelikle kocamaaann tebrikler.. Pek sevindim sınav sonuçlarına..

Pasta ne kadar güzel olmuş. ve ne hoş bir çalışma. Ellerine sağlık

Kuzeye mutluu mutlu seneler olsun işallah..

sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Cok harika görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

EZGi :)) dedi ki...

çok hoş görünüyor canım eline saglık sevgiler