04 Kasım 2007

MOZAİK PASTA


Malzemeler:
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket (125 gr.) margarin veya tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Yapılışı:
Derince bir kaba bisküvileri kırıyoruz. Diğer yandan ocakta yağı eritip, üzerine süt, kakao, şeker ve vanilyayı ekliyoruz. Kaynadıktan sonra bu karışımı ocaktan alıp küçük küçük kırdığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz. Bizküvileri kaşıkla karıştırıp, alüminyum folyoya sarıyoruz. Buzdolabında 1 saat kadar beklettiğimiz pastayı dolaptan çıkararak piramit şeklini veriyoruz. Bir kaç saat daha soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: