1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı ılık süt
1/2 paket yaş maya
1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
2 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 avuç dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Unun ortasını açarak, mayayı ılık sütte ezip üzerine yumurta akı, yağ, yoğurt, tuz şeker ve mahlebi ekliyoruz. İlk etapta unun hepsini birden eklemeyin, 1 su bardağı kadarını ayırıp yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş yedirerek yoğurmaya devam edelim. Hamur tamamen pürüzsüz bir hal alınca üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Merhaba, blogunuzu ilk ziyaretim. Paskalça çöreği nefis görünüyor ellerine sağlık.
sevgili pembeli,
ziyaretiniz için teşekkürler. Denerseniz yorumlarınızı bana yazarsınız değil mi :)
Yorum Gönder