11 Kasım 2007

PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı ılık süt
1/2 paket yaş maya
1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
2 tatlı kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 avuç dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Unun ortasını açarak, mayayı ılık sütte ezip üzerine yumurta akı, yağ, yoğurt, tuz şeker ve mahlebi ekliyoruz. İlk etapta unun hepsini birden eklemeyin, 1 su bardağı kadarını ayırıp yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş yedirerek yoğurmaya devam edelim. Hamur tamamen pürüzsüz bir hal alınca üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.


Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim (bu hamurdan 2 adet çörek çıkacak ve her çörek örmek üzere 3'e bölünecektir). İlk çöreği şekildeki gibi örerek aynı işlemi diğer çöreğe de uygulayalım.
Çörekleri tepsiye koyup üzerlerine yumurta sarısı sürüp dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyelim. 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirelim.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, blogunuzu ilk ziyaretim. Paskalça çöreği nefis görünüyor ellerine sağlık.

pasta caddesi dedi ki...

sevgili pembeli,
ziyaretiniz için teşekkürler. Denerseniz yorumlarınızı bana yazarsınız değil mi :)