24 Şubat 2008

KEREVİZ ÇORBASI


Malzemeler:

2-3 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı un
1,5 lt. Et veya tavuk suyu
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

Ben bu sefer çorbayı kereviz dolmasının içinden oyup çıkarttıklarım ziyan olmasın diye yaptım. (Ama çorba bitmeden dolmasını ortaya çıkartmadım) Malum dolma yaptığınız kerevizler eğer iyi cins ise ortası sapasağlam kalıyor ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Bazen kerevizleri alıp eve getiriyorsunuz ortaları geçmiş. İşte onlar tam da dolmalık kereviz oluyorlar. Neyse gelelim tarife:

Öncelikle nohutumuzu akşamdan biraz tıngırdattığımız ve içinde beklettiğimiz sudan çıkarıp iyice haşlıyoruz. Ben genelde hazırda buzlukta haşlanmış nohut bulunduruyorum. Şayet hazırda haşlanmış nohutunuz varsa o zaman 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut bu çorba için yeterli oluyor.

Diğer yandan 1 baş soğan, havuç ve kerevizleri küçük doğranmış bir halde sıvı yağda güzelce kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu da koyup yavaş yavaş (unu açarak) tavuk suyunu eklemeye başlıyoruz. Unlu karışım tamamen açılınca kaynamaya bırakıyoruz.

Tamamen pişen çorbamızı blendırdan geçirerek haşlanmış nohutlarımızı da ekliyoruz. Beş dakika kadar fokurdattığımız çorbamızın altını kapatıyoruz ve isteğe göre ince kıyılmış kereviz yaprakları veya pul biber-nane ile üzerini süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

9 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

enfes görünüyor canım ellerine saglık sevgiler

Gönül dedi ki...

canım ellerine sağlık sen çorbasını ben salatasını yapmışım:)) öpüyorum sevgilerimle

uygarimizlahayat dedi ki...

Kerevizin bu kadar güzel görünebileceğini tahmin bile edemem ellerine sağlık, harika olmuş...

Adsız dedi ki...

merhaba canim
ben zaten corbayi cok severim kerevizlede cok güzel oluyor seninkiside cok nefis olmus eline saglik

NiNo dedi ki...

canim nefis olmus ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Kerevizi çok seviyorum. Çorbası da çok güzel olmuştur eminim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

NiNo dedi ki...

canim kandilin mubarek olsun

neseersoy dedi ki...

selam,
biraz önce yorumlarımı okurken eşinizin bıraktığı yorum ile size ulaştım , tüm tariflerinize bakamadım ama baktımlarım çok ihtaç açıcı ve güzel ellerinize sağlık.
bende beklerim , sevgilerimle,

pecete dedi ki...

Ellerinize sağlık, bırakmış olduğunuz mesajtan blogunuza ulaştım. Yaptıklarınız birbirinden güzel ve lezzetli gözüküyor. Umarım bir gün tadma şansımız da olur. Malzemeler için bakeshop.com.tr adresinden bilgilere ulaşabilirsiniz. İstemiş olduğunuz ürünleri adresinize kargo ile de gönderebilir. Bana ulaşmak isterseniz adresim, aysem@bakeshop.com.tr. Görüşmek üzere...