12 Nisan 2008

KUZEY'İN ŞATO PASTASI


Merhaba,


Sonunda sınavlar bitti, ben de rahatladım demek isterdim ama maalesef ikinci dönem daha kısa ve dersler daha sıkı olacak. Sonu yokmuş bunun onu anladım. O yüzden bir yandan ders çalışıp bir yandan da diğer faaliyetlerimi aksatmadan yaşamayı öğrenmem lazım bundan sonra.


Gelelim pastaya... bu yıl çoook geç kutlanan bir doğum günü oldu Kuzeyin'ki, ama oğlum sonunda muradına erdi. Hem doğum gününe kavuştu hem de aylardır hayal ettiği şato pastasına. Yapım aşamasında beni en çok kuleler uğraştırdı. Pasta yapımında 4-5 adet hazır pastaban ve hazır pasta kreması kullandım. Pastam çikolata kremalı idi ve arasında da üzümlü draje çikolatalar vardı. Sonuç olarak çocuklar (ve de büyükler) tarafından çok beğenilen bir pasta oldu bu. Ama dediğim gibi kuleler beni çok uğraştırdı. Kulelerini bir gece önceden kağıt havlu rulolarından yaptım. Zaten daha 2 ay öncesinden kağıt havlu kartonlarını biriktirmeye başlamıştım. Etrafını beyaz şeker hamuru ile kapladığım kulelerin üzerini renkli gıda kalemleri ile sarmaşık görüntüsü vererek süsledim.


Bu modeli daha önce bir çok pastane ve yemek sitelerinde görmüştüm. Ancak ben pastayı biraz fazla ıslatmışım, pasta sabaha çöktü ve üzerine küçük yuvarlak yeni bir kat çıkmak zorunda kaldım. Ama sonuç memnun ediciydi. İki katlı şato çok daha havalı oldu. Pastayı gören çocuklar şaşkınlıktan donakaldılar. Ayrıca üst kata da bir kule monte edince görüntü de zenginleşmiş oldu. Şayet bir daha yapmak zorunda kalırsam yine iki katlı yapacağım. Üst katın çökmesini engellemek için tabanına bir plastik (pastabanın paketinden kestim) yuvarlak koyup bunu da alt kata dizdiğim kürdanların üzerine oturttum. Böylece üst kat uzun saatler dayandı. Kuleleri kenarlarından pastaya balla yapıştırdım ve bir süre buzdolabında beklettim.


Kuzeyin doğum gününden bir süre önce de Ayşegül için bir adet Barbie Pasta denemem olmuştu, onu da daha sonraki günlerde yayınlamaya çalışacağım. Şimdilik hoşçakalın.

7 yorum:

Disalce dedi ki...

CANIM NAAPTIN SEN....HARİKA GÖRÜNÜYOR...BEN HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM DAHA...İLK SENDE GÖRÜYORUM..

NEFİS OLMUŞ..KUZEYİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.....NİCE GÜZEL SENELERE...

PASTA HARİKA..ELLERİNE SAĞLIK....
ÖPÜYORUM...

karamelam dedi ki...

çok güzel olmuş bence. rulodan yapmak da iyi fikirmiş. elinize sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞŞŞ... KUZEYE MUTLU YILLAR..

SENİNDE ELLERINE SAĞLIK SICACIK SEVGILER...

Baharcicegi dedi ki...

Pasta sahane olmus,cok degisik bir calisma olmus,ugrastirmis ama buna degmis ellerine saglik canim.
Kuzeye mutlu saglikli uzun yillar dilerim

Adsız dedi ki...

ankaralı komşum nerde bu pasta kaldı mı hemen geliyorummmm

ellerine sağlık
kocaman sevgilerr

kuzeye de uzun ve mutlu yıllarrrrrr

keskinli dedi ki...

selam
pastanin adina geldim iyikide gelmisim enfes olmus harika bir fikir ya bayildim
kuzeyede nice seneler sevgiler

Adsız dedi ki...

Melek Naz

Pastayi gorunce gozlerime inanamadim. Iyi ki cok fazla zamanin yok yoksa neler yapardin kimbilir. Ellerine saglik. Kuzeycigime nice saglikli ve mutlu seneler...