
Uzun zamandır mutfağa girmemiştim, yavaş yavaş ısınıyorum. Geçenlerde buzluğu açtığımda çikolatalı topları yapmak üzere sakladığım kek, kurabiye, bisküvi vs. malzemelerin epeyce birikmiş olduğunu fark ettim. Bu sefer truff yapmaya karar verdim. Tarifleri ölçülü olarak veremesem de yaklaşık bir şeyler yazmaya çalışacağım.
Malzemeler:
1-2 dilim kek
1 adet kurabiye
2-3 tane bisküvi
2 paket kare çikolata
Yarım su bardağı damla çikolata
Dövülmüş fındık, fıstık, pasta süsü, hindistan cevizi
Yapılışı:
Kek, kurabiye ve bisküvileri robottan geçirip un haline getiriyoruz. Bir kapta benmari usulü erittiğimiz 1 paket çikolatayı ve damla çikolataları bu karışımın içine döküp güzelce yoğuruyoruz. Çikolatalı hamuru biraz donması için 1 saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Hamur kendini topladığında minik toplar yuvarlayıp, yine benmari usulü erittiğimiz 1 paket çikolataya kürdan yardımıyla batırıp çıkartıyoruz. Hemen arkasından, isteğe göre dövülmüş fıstık, fındık, hindistan cevizi veya pasta süsüne buluyoruz. Çikolataların donması için truffları tekrar buzdolabında bekletmek gerekiyor. Ben şöyle bir yöntem uyguladım: Hani elektronik malzemelerin paketinden çıkan beyaz köpükler vardır ya, işte onlardan bir parça saklamıştım. Truffları kürdanları ile birlikte köpüğe saplayıp öyle buzdolabına kaldırdım. Böylece şekilleri bozulmamış oldu. Çikolatalar donunca kürdanları çıkarıp, minik truff kağıtlarına yerleştirdim. Gayet şık olduğunu düşünüyorum. Eğer evde portakal, kayısı, incir reçellerinden herhangi biri varsa tanelerini doğrayıp truff hamurunuza katabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
1-2 dilim kek
1 adet kurabiye
2-3 tane bisküvi
2 paket kare çikolata
Yarım su bardağı damla çikolata
Dövülmüş fındık, fıstık, pasta süsü, hindistan cevizi
Yapılışı:
Kek, kurabiye ve bisküvileri robottan geçirip un haline getiriyoruz. Bir kapta benmari usulü erittiğimiz 1 paket çikolatayı ve damla çikolataları bu karışımın içine döküp güzelce yoğuruyoruz. Çikolatalı hamuru biraz donması için 1 saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Hamur kendini topladığında minik toplar yuvarlayıp, yine benmari usulü erittiğimiz 1 paket çikolataya kürdan yardımıyla batırıp çıkartıyoruz. Hemen arkasından, isteğe göre dövülmüş fıstık, fındık, hindistan cevizi veya pasta süsüne buluyoruz. Çikolataların donması için truffları tekrar buzdolabında bekletmek gerekiyor. Ben şöyle bir yöntem uyguladım: Hani elektronik malzemelerin paketinden çıkan beyaz köpükler vardır ya, işte onlardan bir parça saklamıştım. Truffları kürdanları ile birlikte köpüğe saplayıp öyle buzdolabına kaldırdım. Böylece şekilleri bozulmamış oldu. Çikolatalar donunca kürdanları çıkarıp, minik truff kağıtlarına yerleştirdim. Gayet şık olduğunu düşünüyorum. Eğer evde portakal, kayısı, incir reçellerinden herhangi biri varsa tanelerini doğrayıp truff hamurunuza katabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun…
16 yorum:
hayat herşeye rağmen devam ediyor ve bu güzellik hayata tad katıyor
ellerine sağlık
sevgilerr
Tolunaycığım,
geçmiş olsun canım zor günleri geride bıraktın. umarım çok güzel günler seni bekliyordur. truff da nefis görünüyor ellerine sağlık. laleler de sayfana çok yakışmış. sevgiler.
öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun. daha sonrada ellerinize sağlık. bende şu buzlukta ki kekleri değerlendirsem iyi olacak. görüşmek üzere banada beklerim
Evet işte bu... Yeni tariflerle burdasın :)
Şu toplardan bir iki tane olsaydı şimdi hiç itirazım olmazdı :)
Ellerine sağlık Tolunay'cığım... Sayfanın yeni şekli çok güzel olmuş...
İyi haftalar... Sevgiyle...
Truflar çok şık olmuş.
Lalelere de bayıldım bu arada
Sevgiler
Çok geçmiş olsun.
Çok güzel görünüyor truff.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
hayatım öncelikle geçmiş olsun diyorum...ve başınız sağolsun diyorum..haberim olmadı valla...çok üzüldüm...neyse hoşgeldin tekrar tatlım....truffların harika görünüyor ellerine sağlık hayatım..sevgilerimle öpüyorum
Hehehehe ben truf duydum, gördüm :)))) puan veriyorum, güzel evsahipliğinden dolayı ayrıca fıstığı çok severim, truflar fıstıklı olduğu için ve sunum harika 10 point :))))))
selamlar,
truffler süper olmus ellerine saglik...
fitjun denen tarife bayildim cok degisik bisi bi denemek gerekiyor, nasipse yaparim bir gün...
hoscakal
ne zaman elime ne geçerse atarak yaptığım ve tadınında harika olduğu tarifleri yazmakta zorlanıyorum....
bence sen çok güzel anlatmışsın...önemli olan içine neler eklediğin..bizde evde kalanları bu şekilde kafamıza göre ekleyebiliriz..
ellerine sağlık..fotoğraf bi harika...
kötü olayların son bulmasını ve
geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum
truflar çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
canim coktandir gelemedim kusura bakma öncelikle kayinvalidenin vefati icin basin sagolsun evledin icinde rabbim sabirlar versin
hayatta her sey bizim icin
trufflarinda harika ellerine saglik
cnm olanlara üzüldüm allah sabır versin.truflar şahane görünüyor ellerine sağlık kalmış kekler için birebir tarif
kocaman sevgiler
ÇOKÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM...HARİKA GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK...
Tolunay'cığım,
Elim varmamıştı yazmaya, çok geçmiş olsun. Haklısın, hayat devam ediyor.
Çok güzeller, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
merhaba tarıf ıcın teşekkürler yenı tadlar araken buldum çok hoş gözüküyor ellerınıze saglık
Yorum Gönder