15 Kasım 2007

Bu hafta sonu uzun süredir yapmak isteyip de yapamadığım eskiden kalma bazı tariflerim vardı, onları tekrar denedim. Ayrıca hafta içi tüketmek için bazı sebzeler zeytinyağlı ve etli pişirilmek üzere yine beni bekliyorlardı, onları da hallettim. Epeydir bekleyen işler için Cumartesi günü bana yetmedi ve mutfak faaliyetlerim Pazar gününe de sarktı. İşte bu hafta sonu Cumartesi Mutfağından geçenler:

Etli Taze Fasulye
Paskalya Çöreği
Kepekli Poğaça
Pizza
Yalancı Su Böreği
Zeytinyağlı Barbunya
Kayısı Reçeli
Damla Çikolatalı Kek
Zeytinyağlı Havuç

Bizde hafta sonu bir kaç çeşit zeytinyağlı yemek yapılır ve hafta içi yemeklerin yanında azar azar tüketilir. Bu hafta sonu programı biraz sıkışık geçtiği için Pazar alışverişi yapılamadı, o yüzden de evdeki malzemelerden zeytinyağlı üretildi. Önceden planlamadığım için de etli taze fasulye ile zeytinyağlı barbunya aynı haftaya denk geldi. Ne yapalım artık farklı günlerde tüketilecekler mecburen. Fotoğraflarım hazır fakat zaman darlığından tarifleri bu hafta içinde aralıklarla yayınlamaya çalışacağım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık hanfendi, tariflerinizi zevkle takip ediyoruz :)

Adsız dedi ki...

Valla ne desemki, harika şeyler yapıyorsun. Şahsen ben bu yaptıklarını yesem 100kg olurum, insanda irade mirade çalışmaz, birde boğazına düşkünsen yapılacak tek şey oturup yavaş yavaş lüpletmek. Hoş ben başka ne yapıyorumki! ellerine sağlık demek dışında