04 Kasım 2007

MUHAMMARA



Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çay bardağı zeytinyağı
1 dilim ıslatılmış suyu sıkılmış bayat ekmek
Yarım kibrit kutusu beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (tercihen evyapımı, marketlerde satılanlar pek lezzetli olmuyor)
3 diş sarımsak
1 limonun suyu

Yapılışı:
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak dövülmüş sarımsağı ve damak tadınıza göre miktarını ayarlayacağınız tuz, karabiber, kimyonu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

Muhammaramız hazırdır. 1 gece buzdolabında bekleterek tost ekmeğinin üzerine sürüp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaa Arkadaşım bunun bir sınıfı yokmu da DİĞER diye ayırdınız. Ekmeksel sürülüm yapalımmı? Acı konulunca Acılı Ekmeksel sürülümlere atardık.Bööyle tek başına yalnız aşağılarda sınıfsız durup duruyo,üzüldüm şimdi

Adsız dedi ki...

Ben bunu tarator biliyordum ya hadi senin dediğin olsun muhamara veya müsamere ne farkederki adı değiştikten sonra!

Adsız dedi ki...

Sınıf sınıf sınıf

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalaar:)
ne hoşş ne cici bir sayfanız war böyle...
sımsıcacık,içten ve samimiyet dolu:)
paylaşımlarınıza bayıldım..
seve seve izleyiciniz oldum hemen...
bende sizi bekliyorum sayfama..
kekik kokulu mutfağımdan,
kucak dolusu sevgilerimle...
:)