11 Kasım 2007

PİZZA



Malzemeler:

Hamuru için:
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı su
1 paket hamur kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
tuz

Üzeri için:

2 kase dilimlenmiş sosis
1/2 kangal doğranmış sucuk

4 adet küp doğranmış domates

7-8 adet ince doğranmış sivri biber
1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış zeytin (yeşil-siyah farketmez)
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Hamuru için sıvı yağdan 2 yemek kaşığı ayırarak diğer tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini örterek ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.

Hamur mayalanırken iç malzemelerini hazırlıyoruz. Kaşar peyniri ve salça hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağıda karışıma ekliyoruz.
Mayalanan hamuru bir tepsiye elimizle yayıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı salçayı hamurun her tarafına eşit şekilde kaşıkla sürüyoruz. İç malzemesini hamurun üzerine yayıyoruz.
Fırına sürerek 180 derece sıcaklıkta 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üzerine kaşar peynirleri serpiyoruz ve fırın soğumadan tepsiyi içine (fırın kapalı olacak) yerleştirip 10-15 dakika kaşarlar eriyinceye kadar bekletiyoruz. Pizzalarımız hazırdır.

Afiyet olsun.

Not: Pizzaları kaşar serpmeden pişirip buzlukta saklayabilirsiniz. Ben soğuduktan sonra dilimleyerek dipfrize atıyorum. Yiyeceğimiz zaman buzluktan çıkarıp, buzu çözülene kadar bekletiyorum (mikrodalgada da çözdürebilirsiniz, ben mikrodalgayı pek kullanmıyorum). Üzerine kaşar serpip, fırında kaşarlar eriyene kadar ısıtıyorum. Aynı taze yapılmış gibi oluyor, çocuklar için çok pratik. Tavsiye ederim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, ne hoş olmuş pizza.. tek kelimeyle nefis :)

ellerinize sağlık. buzluğa atma fikride süpper..

Denemeli..

sevgiler...

pasta caddesi dedi ki...

Cumartesileri mutfaktan bu pizza sık sık geçmekte, sizi de beklerim.

Eltim kaşarları üzerinde erimiş halde de buzluğa atılır diyor ama henüz denemeye cesaret edemedim, kazık gibi olur diye korkuyorum. Şimdilik bu şekide donduruyorum.

denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. sevgiler...