20 Kasım 2007

YALANCI SU BÖREĞİ

Ben bu böreği 1-2 yıl kadar önce tanıyıp çok sevmiştim. Hem pratik hem de son derece lezzetli olduğu için de sık sık yapardım, ama son yıllarda neredeyse unuttum. Geçen hafta sonu aklıma geldi pişirdim ama tarifi herhalde kafadan atmışım ki hiç güzel olmadı. Ben de bu hafta sonu İstanbul’dan teyzemi arayıp tarifi tekrar aldım. Hatırladığımdan farklı yapıyormuşum meğer... İç malzemesi olarak ben bu sefer peynir ve maydanoz kullandım, fakat önceki yaptıklarımdan hatırladığım kadarıyla kavrulmuş kıymalı-soğanlısı harika oluyor. Sonuç olarak başarılı bir (sahte) su böreği çıktı ortaya, hadi hep beraber deneyelim.

Malzemeler:
4 tane yufka
1 paket fiyonk makarna
8 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
1 paket fiyonk makarnayı haşlayıp suyunu süzüyoruz.

Bir kaseye 7 yumurtayı kırıp içine sıvı yağı ekliyoruz.

Haşladığımız makarnaya bu karışımı döküp iyice karıştırıyoruz.

Börek tepsisine 1 adet yufkayı kenarları yandan sarkacak şekilde seriyoruz.

Makarnalı karışımın yarısını bu yufkanın üzerine döküyoruz.

İkinci yufkayı da onun üzerine büzerek yerleştiriyoruz.

Hazırladığımız iç malzemesini (peynir-maydanoz veya kavrulmuş kıyma-soğan) üzerine döşüyoruz.

Üçüncü yufkayı da büzerek harç malzemesinin üzerine yayıyoruz.

Makarnalı harcın kalanını da bu üçüncü yufkanın üzerine döküyoruz.

Dördüncü yufkayı da makarnaların üzerine yerleştiriyoruz.

Tepsinin kenarlarından sarkan ilk yufkanın parçalarını en üste güzelce katlıyoruz.

1 adet yumurtayı çırparak üzerine sürüyoruz.

200 derece fırında üzerine güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Dilimleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

OHHŞS Görüntüye bayıldım. çokkk gözel olmuş falla, ellerinize sağlık,yalancı malancı börek börektir, yapılışı çok kolaymış. Geldim!Gördüm!Beğendim!Yaptın!Yedim.

Adsız dedi ki...

Böreğin yalancısımı olurbeya.Börek börektir.Yerken elevermediği sürece no problem.