09 Aralık 2007

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ ye#29


Bizim evde zeytinyağlılara özel bir önem verilir. Her hafta Cumartesi günü 2-3 çeşit zeytinyağlı pişiriyorum, hafta içi bayıla bayıla yiyoruz. 3-4 haftada bir de artan havuçlardan zeytinyağlı yapıyorum, hem kolay hem de lezzetli oluyor.

Tarif?

verdim bile :)

Malzemeler:

1/2 kg havuç
1 orta boy soğan
1,5-2 çay bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Yapılışı:

Havuçlar verevine dilimlenir. Kızdırılmış zeytinyağında küp doğranmış soğanla birlikte sararana kadar kavrulur. pirinçler aklenip üzerine de dört su bardağı su konur. Tuz ve şeker eklendikten sonra pişmeye bırakılır. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Ateşten alındıktan sonra limonun suyu eklenir ve kapaklı bir borcam içinde buzdolabına kaldırılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

AYSEL dedi ki...

Sevgili Tolunay
Havuçlar ne güzel olmuş böyle. Ellerine sağlık. Katılımın için teşekkürler. Sevgiyle...