Evet sonunda daha iyiyim ve bilgisayarımın başına döndüm. 2-3 hafta boyunca pişirdiğim, resimlerini çekip sakladığım, artık eskiyip tozlanmaya yüz tutan ve yayınlamaya bir türlü fırsat bulamadığım tariflerime bu hafta hız vermeye kararlıyım. Pişirme sırasına göre sırada hamsi tava var...
Hemen başlayalım dizmeye...
Yapılışı:
Bir kilo hamsiyi ayıklayıp temizliyoruz. Orta büyüklükte bir tavaya hamsileri açıp sırt kısımları tavaya gelecek şekilde dıştan içe doğru şekildeki gibi diziyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz.
Afiyet olsun.
4 yorum:
ineboluda yaşadığım için tam karadenzi kıyısı....gelsin hamsiler gitsin diğer balıklar...
ama inanırmısın belki sen benden daha çok tüketiyorsundur....insanın elinin altında çok olunca önemsemiyor....
ellerine sağlık...en sevdiğim balık hamsidir....nefis görünüyor...
Hamsiler harika görünüyor.Bizde hamsi günü olur,annem kizartir,tüm aile toplaniriz:) cok severiz hamsiyi sadece karadenizlilermi sever canim :))Ellerine saglik.
evet disal'cığım bayılıyorum ben balığa. inanır mısın her gün olsa yerim, ama ancak haftada 2-3 yiyebiliyorum. Hamilelikten miras kaldı bana balık sevgisi, ondan önce ağzıma sürmezdim-yaşasın aşermek!
Allaaaaah akşama hamsi yiyeceğiz, herkese ilan olunur. Tolunay da çooook güzel yapar; yiyen şişman yemiyen pişman. Hamam (tamam)
Yorum Gönder