05 Aralık 2007

HAMSİ TAVA


Evet sonunda daha iyiyim ve bilgisayarımın başına döndüm. 2-3 hafta boyunca pişirdiğim, resimlerini çekip sakladığım, artık eskiyip tozlanmaya yüz tutan ve yayınlamaya bir türlü fırsat bulamadığım tariflerime bu hafta hız vermeye kararlıyım. Pişirme sırasına göre sırada hamsi tava var...

Hemen başlayalım dizmeye...
Yapılışı:
Bir kilo hamsiyi ayıklayıp temizliyoruz. Orta büyüklükte bir tavaya hamsileri açıp sırt kısımları tavaya gelecek şekilde dıştan içe doğru şekildeki gibi diziyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz.

Dizme işlemi bittikten sonra ikinci sıraya başlıyoruz. İkinci sırayı da hamsilerin sırt kısımları üste gelecek şekilde diziyoruz. Bu sıranın da üzerine tuz serptikten sonra orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Hamsi önce suyunu salacaktır, daha sonra da saldığı suyu çekecektir. Suyunu tamamen çektikten sonra altını iyice açıp kızarmasını sağlıyoruz. Bir tabak yardımıyla balıkları ters yüz ediyoruz ve aynı işlemi diğer tarafına da uyguluyoruz. Diğer yüzü de pişince altını kapatarak tabağa alıyoruz ve servis yapıyoruz.


Afiyet olsun.

4 yorum:

Disalce dedi ki...

ineboluda yaşadığım için tam karadenzi kıyısı....gelsin hamsiler gitsin diğer balıklar...

ama inanırmısın belki sen benden daha çok tüketiyorsundur....insanın elinin altında çok olunca önemsemiyor....

ellerine sağlık...en sevdiğim balık hamsidir....nefis görünüyor...

Yaren dedi ki...

Hamsiler harika görünüyor.Bizde hamsi günü olur,annem kizartir,tüm aile toplaniriz:) cok severiz hamsiyi sadece karadenizlilermi sever canim :))Ellerine saglik.

pasta caddesi dedi ki...

evet disal'cığım bayılıyorum ben balığa. inanır mısın her gün olsa yerim, ama ancak haftada 2-3 yiyebiliyorum. Hamilelikten miras kaldı bana balık sevgisi, ondan önce ağzıma sürmezdim-yaşasın aşermek!

Adsız dedi ki...

Allaaaaah akşama hamsi yiyeceğiz, herkese ilan olunur. Tolunay da çooook güzel yapar; yiyen şişman yemiyen pişman. Hamam (tamam)