01 Aralık 2007

FIRINDA SOYA KIYMALI PATATES



Şu soya kıyması denen şey ne zamandır dolapta kendisini denememi bekliyordu. Gün bugün deyip geçen hafta onu da denedim, Görüntüsü aynı kıyma gibi ama lezzeti kıymaya pek benzemiyor, o yüzden biraz da kıyma eklemek gerekiyormuş, üzerinde öyle yazıyordu. Bire bir kıyma kattığınız zaman çok lezzetli oluyor. Yerken içindeki soyaları kıymadan ayırmak mümkün değil.

Gelelim tarife:
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1/2 su bardağı soya
1/2 su bardağı sıcak su
100 gr.kıyma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1,5 lt su
8-10 adet sivri biber
Yapılışı:
Patatesleri soyup halka halka tepsiye diziyoruz. Diğer yandan bir kase içine soyayı koyuyoruz ve üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Bir kenarda şişmesini bekliyoruz. Tencerede 3-4 yemek kaşığı yağı kızdırıp küp doğradığımız soğanları ve 100 gr. kıymayı kavuruyoruz. Suyunu çekip iyice şişen soyayı da ekleyip hepsi iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz (10 dk. kadar). Kavrulmuş kıymaların üzerine 2 kaşık salçayı ve 1,5lt suyu da ekleyerek tencerenin altını kapatıyoruz. Elde ettiğimiz sulu karışımı tepsideki patateslerin üzerine boca ediyoruz. Sivri biberleri de dizerek fırına veriyoruz.

200 derece fırında patatesler suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Bu işle yaklaşık 45-50 dakika sürecektir. Tabii süre fırından fırına değişebilir.

Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Gönül dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık yemeğin çok güzel görünüyor..sevgilerimle..haaaaa bu arada kadayıf bende çok sevmezdim ama bunu denedikten sonra vazgeçemem die düşünüyorum.oldukça lezzetli süper bişi valla kesin dene...sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba,

ben soya kıymasınıda soya etinide çok kullanırım.

Özellikle bir dönem et yemiyorken benim için müthiş bir alternatifti ...

Çok güzel bir tarif olmuş.

ellerinize sağlık

www.misssgibi.com

elma şekeri dedi ki...

hmm ellerine saglik nefis görünüyor..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Bende yoğunluktan fazla dolaşımyordum blogları. Yorumunuzu görünce bi uğrayım dedim. Soya kıymasını bende denemek istiyorum. Elinize sağlık. SEVGİLER