29 Aralık 2007

KIYMALI PAZI SARMASI


Daha önce de yazdığım gibi bayram öncesi hazırlık aşamasında Cumartesi Mutfağında bir çok yemek pişirildi. Yazımda bahsetmeyi unuttuğum tariflerden bir tanesi de pazı sarması. Bu yemeği ben daha bu yıl yapmaya başladım. Normal yaprak sarması tarifinin aynısı diyebilirim. Eşimin pazardan aldığı pazıyı ne yapacağımı düşünürken hadi sarma deneyeyim dedim ve isabet olmuş, hepimiz bayıla bayıla yedik. Kuzey de beğenince sık sık yapar oldum tabii...


Malzemeler:

1 büyük bağ sarmalık pazı
1 orta boy soğan
250gr. kıyma
1/2 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı salça
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Tuz, karabiber
Maydanoz, dereotu



Yapılışı:

Öncelikle pazıları saplarından ayırıp yıkıyoruz. Kaynayan tuzlu suya üçer beşer atıyoruz, kaynar suda 10 saniyeden fazla tutmayalım çünkü erir gider. Delikli bir kaba aktararak suyunu süzdürüyoruz. Diğer yandan kıyma, soğan, bulgur ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırarak içimizi hazırlıyoruz. Pazıların damar kısımlarını çıkarıp parçaları birleştirerek orta boyda sarmalar hazırlıyoruz.

Daha önceden ayıkladığımız pazı saplarını tencereye diziyoruz ve pazıları da tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine 2 bardak su koyup kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Sıcakken tercihen üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biberle servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam çok severim pazı sarmasını kışın sürekli yaparım.bende geçenlerde yapmıştım daha yayınlamadım:)elinize saglık süper görünüyor. mutlu yıllar dilerim...