12 Aralık 2007

PASTANE POĞAÇASI PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATLERİ ETKİNLİĞİ 8

Ne zamandır katılmak istediğim bir etkinlikti, ama bir türlü bir şeyler hazırlamak kısmet olmamıştı. Bu sefer daha önceden hazırlayıp yayınladığım pastane poğaçası tarifiyle katılmak istedim. Bu ayki etkinliğe keskinlinin mutfağı ev sahipliği yapıyor. Kendisine kolaylıklar dilerim.



Evet sonunda Berna (görümcemin kızı) kalmaya bize geldi. Hamileliğinin son günlerini yaşıyor, sancılar başlayınca Polatlı'dan zor olacak diye bugün Ankara'ya yerleştiler. Hep beraber heyecandan ölüyoruz, bugün-yarın en geç cumaya bebek geliyor hayırlısıyla... Bakarsınız hastaneden sonra bize yine uğrarlar hatta doğumdan sonra 1-2 gün kalmalarını hayal ediyorum ama ona söyleyemiyorum. Biz de böylece biraz yeni doğmuş bebek kokusu çekeriz içimize... Hatta ben doktoru izin verirse doğuma bile girmek istiyorum, Berna'cık doğal olarak çok korkuyor çünkü... Ben de normal doğuma şahit olmak istiyordum zaten, benimki de normal olmuştu ama ben artık unutmak üzereyim Kuzey çok büyüdü. Neyse hayırlısı ile her ikisi de sağlıkla atlatsın da başka bir şey istemiyoruz...


Gelelim poğaçaya:

Aradım taradım, sordum soruşturdum ama içime sinen bir pastane poğaçası tarifine rastlamadım. Hayatımda ilk defa olarak bir hamur işini kafamdan uydurarak yaptım. Valla çok da iyi ettim çünkü bizimkiler tadına bayıldılar, tam pastanelik kokular yükseldi mutfaktan. Ben mi tabi ki yiyemedim, malum rejimdeyim... :(


Malzemeler:
1 pk yumuşak margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
aldığı kadar un

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp, iyice yoğuruyoruz. Üzerini temiz bir bezle örtüp, sıcak bir köşede 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra istediğiniz bir iç malzemesiyle doldurup yarım ay şeklinde veya yuvarlak şekil vererek tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atıyoruz. 200 derece fırında üzeri iyince kızarana kadar pişiriyoruz. Mis gibi yumuşacık poğaçaları eğer diyet yapmıyorsak mideye indiriyoruz.


Afiyet olsun...

11 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, buna benzer bir tarifibende yapıyorum, çok güzel oluyor. Sende çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.

Disalce dedi ki...

merhaba canım..ankara,polatlı falan deyince damladım buraya...

annemler bi ara temellide oturdular...polatlıya giderken içinden geçiliyor....

inşallah hayırlısı ile doğumunu yapar..Allah yardımcısı olsun...

poğaçalar nefi..ellerine sağlık..

disal.blogcu

Adsız dedi ki...

poğaçalarınız nefis görünüyor, içinde yağ yokmu?? yoksa yazmayı mı unuttunuz?? eğer yağ kullanmadıysanız kuru olmadı mı??

pasta caddesi dedi ki...

sevgili ziyaretcilerim dün akşam aceleden tarifi eksik yayınlamışım margarinide ekledim,denemek isteyenler artık uygulaya bilirler.

Adsız dedi ki...

hem rejim yapıp hem poğaça pişirmek zor olsa gerek.ellerine sağlık
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Yaaa ne hoş.. Bir bebek geliyor demek :))

Çok hoş...

Bu sırada ben poğaçanın hazır olduğunu sandım :))) Öyle güzel görünüyorki. ben de arıyorum pastane poğaçası tarifi. Bu tarifi deneyeceğim.

ellerinize sağlık

sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

Tijen dedi ki...

Bir çığlıkta gelsin bebecik. Öyle derler ya, pek severim bu dileği.

Adsız dedi ki...

Bebek deyince bende akan sular duruyor biliyorsun:)
Allah tamamina erdirsin.
Pogacalar nefis gorunuyor. Ellerine saglik. Yas maya yerine kura maya kullansam ayni sonucu elde edebilir miyim? Cunku burada yas maya bulunmuyor. Kuru maya olcusu ne kadar olmali? Ben de en kisa zamanda denemek istiyorum....
Sevgiler...

banu kırmızıgül dedi ki...

merhaba,
ellerinize sağlık cok nefis görunuyor. tarifi mutlaka deniyeceğim. sevgiler. iyi hafta sonları..

pasta caddesi dedi ki...

tatlişkom mavişim, sana cevap vermek çok uzun sürdü biliyorum. Hatta bu arada sen bebeklere özenirken neler neler oldu :))) bana da geçenlerde verdiğin kaç senedir beklediğim o müthiş haberle bulutların üstünde dolaştık ailece... Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. Umarın sizin kadar güzel bir bebeğiniz olur bi'tanem. Tabi ben bu kadar uzakteyken meraktan da çatlarım güzelim, neyse her şeyin hayırlısı.. aman hemen yanıtıma geçiyorum: Poğaça için yaş maya şart değil, kuru maya kullanabilirsin burada Dr.Oetker'in küçük yeşil paketlerde satılanı var onu da kullanıyorum ben, senin oradaki markaları bilemem ama üzerinde instant iibaresinin olması lazım. Diğer eski geleneksel tip kuru mayaların kullanımı daha farklı. Onu da istersen ayrıca nalatabilirim. Umarım yardımcı olablmişimdir güzelim. Kendine iyi bak ikinizide çok çok öptüm...

sevgiler.

Adsız dedi ki...

YA GERÇEKTEN BÖYLE BİR TARİFE İHTİYACIM VARDI ...BU HAFTA BİZİM YAZLIĞA ÇIKICAKTIK AİLECE YEĞEN KUZEN FLN BENDE NE YAPSAM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM SAYANİZDE BULDUM.YAZLIK KEYFİ SAYANİZDE ÇOK GÜZEL GEÇİCEK.. BANA MESAJ YAZARSANIZ MUTLU OLURUM..
ELLERİNİZE SAĞLIK