28 Ocak 2008

LAHANA SARMASI


Sayfayı her açtığınızda aynı resim aynı resim, çok sıkıldınız değil mi, ben de öyle! Ama bu aralar öyle karıştım ki çorbaya döndüm. Bir yandan iş bir yandan ev, şimdi de dersler... Ben bu açıköğretimi kendi kendine bitiyor sanmıştım ama maalesef yanılmışım. Ben önemsemedikçe konular dağ gibi yığılmış. 2-3 ay sonra sınavlar başlıyor ben de derslerin arasında kayboldum. Ne spor ne de bloga yemek tarifi hiç bir şey kalmadı. Aman okuyorum okuyorum bir de yavaş anlıyorum ki sormayın dönüyorum bakıyorum bir arpa boyu yol almışım. Böyle bir şey işte! Neyse bu arada biriken tariflerden biri de lahana sarması idi. Bugünden başlayarak biriken tariflerimi yavaş yavaş eritmeye çalışacağım. İşte geldi:

Malzemeler:

1 büyük boy lahananın dış yaprakları
1 orta boy soğan
250gr. kıyma
1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
3 yemek kaşığı salça
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Tuz, karabiber
Maydanoz, dereotu

Yapılışı:

Sarma yapraklarını tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan soğanı küp doğrayıp diğer iç malzemelerini de ekliyoruz. Sarmaları sardıktan sonra tencereye dizip üzerine de 1-1,5 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kısık ateşte suyunun yarısını çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

LAHANA SARMASINA BAYILIRIM.NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM:(( BENDE YAPCAM İŞTE:((
ENFESSS GÖRÜNÜYOR.
ELLERİNE SAGLIK CANIM
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

selam çok severim lahanayı...elinize saglık..sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor,ellerinize saglik.

Gönül dedi ki...

bende istiyorum sarma yaaaaaaaaaaaaaaa canım çektüüüüüüüüü.....ellerine sağlık ..öpüyorum

www.illedeyemek.com dedi ki...

ne kadar da güzel görünüyor böyle ellerin dert görmesin...