18 Ocak 2008

TAHİN HELVALI KURABİYE



Efendiiiim, şimdi geçtiğimiz Cumartesi gündüz vakti Nezahat ile konuştuk, bana oturmaya gelecek (aaa ne zamandır görüşmüyoruz), biz her Cumartesi birlikteyiz; daha doğrusu onlar Cumartesi Mutfağının müdavimlerindendirler, ben de tabi bu durumdan zevk alıyorum, neyse abisi getirmeye gitti (kendisi kocam olur). Ben de şöyle bir düşündüm acaba gün içinde atıştırmalık çocuklara ne yapsam diye, e çocuklar her hafta her hafta kek yemekten helak oldular artık keke bakamayacaklar, o yüzden değişik ne deneyebilirim. Sonunda anneannemin kurabiyesini rengini hafif koyulaşırarak –malum kahverengi olmayınca pek rağbet göstermiyorlar- yapmaya karar verdim; sonra dolapta bir zaman önce alınmış ve ben diyette olduğumdan kimsenin pek de dokunmadığı tahin helvasını (bizim evin erkekleri pek ağızlarının tadını bilmezler) gördüm ve bunu da bir şey yapıp içine koysam da bir an önce gözümün önünden kalksa, diye düşünürkeeen, oley dedim tamam kurabiyenin içine koyayım. Ama acaba nasıl olur diye de endişelenmedim değil. Neyse hemen sıvadım kolları anneannemin misss gibi anneanne kurabiyesinin tarifine kakao ekleyerek yoğurdum. Her bir bezeyi elimde hafifçe neskafe fincanlarının tabakları var ya o kadar açtım sonra da ortasına kocaman bir parça tahin helvası koydum. Yuvarlak şekil verip fırına sürdüm ama üzerine yumurta sürmedim. Neden diye sormayın, bilmiyorum.

Bu arada benim sevdalı kafa evdeki işlere daldı gitti. 15-20 dakika sonra geldim baktım kurabiyeler pişmiş gibi görünüyor ama hem rengi kahverengi hem de üzerine yumurta sürmediğim için emin olamıyorum. Hadi dedim içine bir kürdan batırayım. Batırdım kürdan çıktı o da ne! Kürdan sıpsıvı... Allah allah diyorum bu kurabiye çok çabuk pişerdi ne oldu, gidiyorum geliyorum kontrol ediyorum aynı, her neyse ben fırında 20 dakika daha tuttum, en sonunda kürdan temiz çıktı. Kurabiyeleri çıkardım Nezahat geldi.

Ben diyorum ya sevdalı kafa, kurabiyenin içine tahin helvası koyduğumu unuttum, o yüzden kürdan sıvı çıkıyor. Taa ki 40 dakika boyunca;helvalar eriyip ortadan kaybolup, kurabiye kazık gibi kuruyana kadar pişirmiş oldum tabi.

Şimdi kurabiyelere bakıyoruz taş. Biz buna ne yapsak derken ben 1 paket çikolatayı benmari usulü erittim. Kurabiyenin ortası boş çünkü, aklımız sıra çikolatayı kurabiyelerin arasına sıkacağız. E kurabiye sert, olmadı tabii, Nezahat dedi ki: aaa hadi gel bunları çikolataya batıralım. Süper fikir, hemen yaptık öyle güzel göründü ki, peki üzerine? Hindistan cevizi aşkım benim. Aynı pastanedekilere benzedi, Bir süre sonra çikolatalar soğudu, kurabiye de pastanedeki kuru pastalar gibi gevrek oldu. Ben bile beğendim. Çocuklar ayıla bayıla yediler. Hatta Kuzey Pazartesi günü beslenmesine bile koydurttu.

Bir dahaki yapışımda 15 bilemedin 20 dakika yeter, eminim çok daha iyi olacak. Anneanneme gelince, sevgili pamuk gibi kurabiyesini görse tanımazdı herhalde, o yüzden bahsetmedim bile...

Eh hadi bakalım çok gevezelik ettim şimdi de sıra tarifte:

Malzemeler:

1 yumurta
1/3 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (benim hamur 2 su bardağı kadar aldı)


Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurduktan sonra aralarına tahin helvası koyuyoruz. Şekil verip 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.

1 paket çikolatayı benmari usulü eritip, çikolatalar sıcakken kurabiyeleri çikolataya batırıyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpiştirip soğumaya bırakıyoruz. Sizinki yumuşacık olacaktır emin olun.

Afiyet olsun.

7 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Helveyla kurabiye yapmak iyi fikir,yerken süpriz bir tad cikiyor icinden,nefis omustur eline saglik canim,katmerlerde gözüm kaldi sicacik tel tel olmustur.
Sicacik sevgiler

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canımm ellerine sağlık
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim

sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyolar. En kısa zamanda denemek isterim. iyi hafta sonları.

Adsız dedi ki...

cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor bizde denemek isteriz (tadını)eminim çok güzel olmuştur canım