01 Aralık 2007

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

Bugün çok güzel bir şey yaptım: spora başladım!


Üzerinize afiyet son zamanlarda ölçüyü fazla kaçırmışım, bir de baktım kilolar almış başını gitmiş... 3 aydır diyetteyim topu topu 2 kilo vermişim (eee insan 4 gün diyet yapıp üç gün bozarsa böyle olur işte) :(



Sonunda ben de bir spor merkezine üye oldum ve bu sabah ilk kez faaliyetlerime başladım. 1 saat kadar kaldım ve eve geldiğimde haşatım çıkmıştı. Alışırım inşallah, ama bu arada diyete de devam tabiii. Yoksa bu 10 kilo nasıl gidecek (aslında 12 kilo da çaktırmıyorum). Kek mi? yok canım onu geçen hafta yapmıştım :)



Hemen her hafta Cumartesi günleri yaptığım kek çeşitlerine geçen hafta bir yenisini daha ekledim. Aslında damla çikolatayı kekte duydum hatta yedim ama ben hiç denememiştim. Cumartesi günü kekin içine koyacak malzeme bulamayınca damla çikolatada karar kıldım. Kuzey bu rengi kahverengi olmayan (hep iki renkli veya kakaolusunu istiyor) kekin renginden pek memnun kalmadı ama tüm misafirler zevkle tükettiler, böylece hafta sonu misafirlerinden geriye kalanlar Kuzey’in midesini değil dipfrizi boyladılar.

Yapılışı daha önceki iki renkli kekimden farklı değil, sadece kek hamurunu ikiye bölmeden 1 su bardağı damla çikolatayı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve hepsini kek kalıbına döküyoruz. Pişirdikten sonra soğumasını bekleyerek servis yapıyoruz. .


Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmmm Bu kek varya bu kek hemde üzümlüsü;dünyanın bütün keklerine bedel.