14 Ekim 2007

SODALI BÖREK




Malzemeler:
1 kg yufka
300 gr kıyma
1 baş soğan
1/4 demet maydanoz
tuz, kara biber
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 yumurta
2 şişe soda

Yapılışı:
Öncelikle içi hazırlamak için soğanı küp küp doğrayarak kıyma ile birlikte yağda kavuruyoruz. İyice kavrulunca altını kapatıp tuz, karabiber ve maydonozu ekleyip karıştırıyoruz. Böreği yapmak için süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta iyice çırpıyoruz. Yufkanın ilk katını kenarları dışına taşacak şekilde tepsiye yayıyor ve diğer yufkaları onun üzerine büzerek seriyoruz. her katına sütlü-yumurtalı-yağlı harçtan yayıyoruz. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üzerine kıymalı içi koyuyoruz. Daha sonra diğer yufkaları da aynı şekilde serdikten sonra, ilk serdiğimiz yufkanın tepsiden taşan kenarlarını düzgün bir şekilde en üste katlıyoruz. Böreği kesip 2 şişe sodayı üzerine boca ediyoruz ve buzdolabında bir kaç saat yufkalar sodayı iyice çekinceye kadar bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadarpişiriyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

cemil dedi ki...

neli soda kullanıcağımızı yazmamışınız ben evde ahududulu soda ile yaptım çok güzel olduu tavsi ederim