29 Ekim 2007

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ














Malzemeler:

3-4 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
1 orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
2 su bardağı su
tuz


Yapılışı:
Küp doğranmış soğanı ve halka doğranmış havucu zeytinyağında sararana kadar kavuruyoruz.
Kabuğunu soyup yıkadığımız kerevizleri halka halka 1 parmak eninde doğrayıp onu da tencereye ekliyoruz.
Kerevizleri yağda birer kez alt üst edip üzerine tuz, şeker ve suyu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca kapağını kapatıp, altını kısıyoruz.
Kerevizler iyice pişip yumuşayınca (yaklaşık yarım saat) ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Oda sıcaklığına gelince dikkatlice kapaklı bir borcama önce kerevizleri alıyoruz.
Daha sonra havuçları kerevizlerin ortasına koyuyoruz.



Suyunu üzerine gezdirip, yıkadığımız kereviz yaprakları ile süslüyoruz.
Kapağını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Soğuk olarak servis yapıyoruz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: