20 Ekim 2007

KATI MUHALLEBİ















Malzemeler:
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
½ paket katı margarin

Sosu için:
2 yumurta sarısı
3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
½ paket margarin

Yapılışı:
1 kg. süte un, toz şeker ve vanilya katılarak ocağa konur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak içine yarım paket margarin katı halde atılarak 15 dakika boyunca mikserle çırpılır. Hazırlanan muhallebi, dibi çok az suyla ıslatılmış ve tercihen dikdörtgen bir borcama dökülerek buzdolabına kaldırılır.


Muhallebi soğurken diğer yandan sos hazırlamaya başlanır.

2 yumurta sarısı, pudra şekeri ve kakao iyice çırpılır. Daha sonra eritilmiş yarım paket margarin sıcak halde bu karışımın üzerine dökülerek 15 dakika boyunca çırpmaya devam edilir.


Hazırlanan sos dolapta bekleyen muhallebinin üzerine sıcak olarak dökülür.



Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra hindistan cevizi ile süslenip, börek dilimleri gibi kare kesilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


1 yorum:

berna dedi ki...

merhaba tolunay abla muhallebi tarifini denedim çok harika oldu herkese tavsiye ederim,mutlaka deneyiniz.