24 Ekim 2007

PATLICANLI İSLİM KEBABI

















Malzemeler:

4 adet patlıcan
200 gr.kuzu eti
1 orta boy soğan
3 adet domates

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına yassı şeritler halinde keserek (bir patlıcandan yaklaşık 4 şerit çıkıyor) acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda 2-3 saat kadar bekletelim. Daha sonra patlıcanların suyunu iyice sıkıp bir peçete yardımı ile kurutup sıvı yağda rengi sararana kadar kızartalım.











Kızarttığımız patlıcanları peçeteye serip fazla yağını alalım.

Diğer taraftan kuzu etlerini soğanla birlikte iyice kavurup üzerine domatesleri rendeledikten ve tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Tamamen pişen etin suyunu bir kaba süzüyoruz.

Yağını peçete ile aldığımız patlıcanları çapraz şekilde üst üste yerletirdikten sonra ortasına suyunu süzdüğümüz pişmiş etlerden 1 kaşık kadar koyuyoruz. Patlıcanları bohça biçiminde kapatarak üzerini kürdanla tutturuyoruz. İsteğe göre kürdana bir parça domates de saplayabilirsiniz.












Hazırladığımız bohçaları fırına dayanıklı ve tercihen kaaklı bir kaba aktararak üzerine süzdüğümüz domatesli et suyunu gezdiriyoruz.

200 derece fırında 20-30dakika kadar pişirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayatım bu yemeği ben çooook seviyorum ama oğlum hiiiiiç sevmiyor, neden dersin?Ellerine sağlık afiyetle yemiştik. Mümkünse hindi etiyle denermisin?