16 Ekim 2007

SEBZELİ TAVUKLU RULO BÖREK


















Malzemeler:

3 yufka
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
1 yumurta sarısı

İç malzemesi:
200 gr tavuk göğsü (bonfile)
1 baş soğan
1 adet patlıcan
1 adet rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 küçük kase soya filizi
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlamak için bir tencereye sıvı yağ koyup soğanı, minik küpler halinde doğradığımız patlıcanı ve havucu iyice kavuruyoruz (eğer evde hazır haşlanmış bezelyeniz yoksa ve taze bezelye kullanacaksanız soğanlar ile onu da ekleyebilirsiniz). Haşlanmış tavuğu kemiğinden ayırıp iyice didikliyoruz ve onu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip üzerine ½ su bardağı su koyup kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıyoruz. Sebzeler pişince altını açıp kalan suyunu çektiriyoruz. Haşlanmış bezelye ve soya filizini de ekleyip altını kapatıyoruz. Böylece içimiz hazırlanmış oluyor.













1,5 çay bardağı su ile 1,5 çay bardağı sıvı yağı bir kasede karıştırıyoruz (tabi ne kadar uğraşsanız da bu ikisi asla tam olarak karışmıyor). Düz bir tezgaha birinci yufkayı yayıp üzerine su-yağ karışımından fırça yardımı ile sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı serip ona da aynı işlemi uyguluyoruz.

Üçüncü yufkaya da aynı şekilde karışımın kalanını sürdükten sonra tavuklu içimizi yufkanın her tarafına eşit şekilde serpiştiriyoruz.

Yufkanın dört kenarından yaklaşık 2-3 parmak içe doğru katladıktan sonra yufkayı olduğu gibi sıkı bir rulo halinde sarıyoruz.
Tepsiye yerleştirip üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüyoruz. Daha sonra 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 40-50dk.).




Dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam hanım arkadaşım! Tarifine göre yaptım ve çoluk çocuk yedik tek kelimeyle harika oluyor, bunu daha kolay yapmanın yolu yokmu? yazarsan sevinirim.Birde int.net adresimi yazıyorum yorumumu yayınlayamıyorum ve mecburen isimsiz kısmını işaretleyip gönderiyorum. Tarifleriniz takibimde :))

Tugce Yılmaz dedi ki...

Teşekkürler güzel paylaşım olmuş ben de denedım sebzeli rulo böreği cok güzel oluyo şekerim...