15 Ekim 2007

TAVUKLU SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

Ben bu çorbanın bir benzerini bir arkadaşımda içmiştim. Çok beğendim ama daha sonra sebze de ekledim bu şekli daha besleyici ve lezzetli oldu. Sizler de kendi damak tadınıza göre farklı malzemeler ilave ederek deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
200 gr. Kadar tavuk eti (göğus veya but hiç faketmez)
1 baş soğan (mevsimine göre pırasa da olur)
1 adet havuç
1 adet patates (patates yerine bazen kereviz kullanıyorum)
¼ su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı konserve mısır (ben bu sefer koymadım)
2 yemek kaşığı bezelye
¼ demet maydanoz
1 yumurta
1 limonun suyu

Yapılışı:
Tavuk etlerini minik küpler halinde doğrayıp soğan ve bezelye ile birlikte yağda biraz kavurun. Daha sonra küp doğranmış havucu da ekleyip havucun rengi değişene kadar bir kaç dakika daha kavurun. Üzerine 1,5 lt su ve tuz koyup kaynayınca küp doğranmış patetesleri de ekleyin. Altını kısıp kapağını kapatın.

Tüm malzemeler pişince üzerine arpa şehriyeyi de karıştırarak arpa şehriyeler pişinceye kadar kaynatmaya devam edin ve mısırı ekleyip atını kapatın.

Terbiyesi için limon suyu ile çırpılmış yumurtayı karıştırın. Çırpmaya devam ederek çorbadan 1 kepçe kadar alıp yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra bu karışımı tencereye yavaşça ekleyerek ve hızlıca karıştırarak terbiyeleyin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok zengin bir çorba gibi görünüyor,hem besleyici hem doyurucu.Nerdenmi biliyorum okudum yaptım yedik, sanada soğolasın dedik, benim adım hedik